Tomić: Loptice u Melburnu su užasne!

Čuo sam da su veoma jeftine! Australijski teniser, Bernard Tomić, oštro je kritikovao čelnike Australijan opena zbog, kako kaže, veoma lošeg kvaliteta loptica.

Tenis 12.01.2019 | 11:30
Tomić: Loptice u Melburnu su užasne!
Tomić je istakao da su loptice užasne i okrivio rukovodstvo prvog Grend slema sezone koji je doneo veliku promenu pred ovu sezonu.

Prethodnih 10 godina sponzor Ozi opena bio je "Vilson" koji je snadbevao turnir lopticama, ali je od 2019. to kompanija "Danlop".

"Ne znam šta je Australijan open radio, ali loptice su užasne", rekao je Tomić koji je imao prilike da ih isproba na egzibicionom turniru Kujong klasik.

Australijanac je u svom stilu nastavio sa optužbama.

"Ne znam mnogo o njima, ali ne osećam da je u pitanju dobra loptica. Ne verujem da ovo može da se svrsta pod kvalitetnu lopticu. Ne znam da li je turnir želeo da smanji troškove, ono što sam čuo jeste da su poprilično jeftine", dodao je.

Direktor turnira Kreg Tajli je prilikom predstavljanja novog brenda kazao da igračima odgovaraju "Danlopove" loptice, istakavši njihovu "konstantnost, kvalitet, brzinu i izdržljivost".

"Oduševljeni smo rezultatima dobijenim od ‘Danlopa’ posle više meseci zajedničkog rada. Mnogi igrači su probali loptice i veoma su zadovoljni", rekao je Tajli.

Među onima koji ne misle kao Tomić je i domaća teniserka Ešli Barti.

"Ne vidim da su mnogo drugačije od prethodnih. Imaju dobar ritam, istina je da mogu da kažem da mi se dopadaju", navela je Barti.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar