Фиорентина продаје Миленковића, профитира и Партизан!

Талентовани српски дефанзивац тренутно је најближи преласку на "Олд Трафорд".  Јунајтед Фиорентини нуди Переиру у замену за Миленковића! Репрезентативац Србије Никола Миленковић једна је од мета Манчестер јунајтеда у зимском прелазном року.

Фудбал 10.01.2019 | 17:00
Фиорентина продаје Миленковића, профитира и Партизан!
Репрезентативац Србије и штопер Фиорентине Никола Миленковић (21) могао би да појача славни Манчестер јунајтед, и то већ у актуелном, зимском прелазном року.

Како преносе медији у Италији и Енглеској, за Миленковића се распитује и Манчестер сити, али се верује да је штопер Фиорентине ближи сеоби на "Олд Трафорд".

Фиорентина је поручила да Миленковић неће моћи да оде за мање од 50 милиона евра, а чини се да су у Манчестер јунајтеду пронашли начин како да обезбеде његов долазак.

Како би себи створили прилику да доведу Миленквића, челници енглеског клуба вољни су да "љубичастима" на позајмицу до краја сезоне проследе Бразилца Андреаса Переиру, који је од старта сезоне одиграо укупно 281 минут.

Њему је остало још свега шест месеци уговора са Јунајтедом и верује се да је заинтересован да оде у клуб у којем би имао веће шансе да се докаже.

Медији у Бразилу преносе да се за Переиру распитују и Арсенал, Евертон и Вест Хем, али Јунајтед би га радије послао у Италију него да игра за неки од ривалских клубова из Премијер лиге.

Локални лист "Ла Национе" наводи да би, уз новац, са "Олд Трафорда" у Фиренцу стигао везни фудбалер Андреас Переира (23), потенцијални репрезентативац Бразила, који је прошлу сезону провео на позајмици у Валенсији, а ове није успео да се избори за значајнију минутажу у Јунајтеду.

Британски "Сан" пише да ће Оле Гунар Солскјер, наследник Жозеа Муриња, ове недеље са клупским челницима разговарати о томе ко би могао да појача екипу за други део сезоне.

Наводно, на "Олд Трафорду" су свесни да је у јануару тешко довести она најзвучнија појачања - као што је Калиду Кулибали из Наполија, као њихова прва жеља на позицији централног одбрамбеног играча - али да би Миленковић за око 50 милиона евра могао да добије "зелено светло" свог садашњег клуба.

Подсећамо да је Фиорентина лета 2017. године купила Миленковића од Партизана за пет милиона евра.

Црно-белима би требало да припадне 10 одсто од његове наредне продаје, а ако су поуздане процене страних медија, у касу клуба из Хумске могло би да се слије отприлике још онолико новца колико су добили приликом иницијалног трансфера!

"Ла Национе" на листи заинтересованих клубова наводи још Валенсију, Вест Хем и Евертон, али ако је Јунајтед решио да га ангажује, тешко да ико од поменутих има и минималну шансу да победи у трци за популарним "Блекијем".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар