Fiorentina prodaje Milenkovića, profitira i Partizan!

Talentovani srpski defanzivac trenutno je najbliži prelasku na "Old Traford".  Junajted Fiorentini nudi Pereiru u zamenu za Milenkovića! Reprezentativac Srbije Nikola Milenković jedna je od meta Mančester junajteda u zimskom prelaznom roku.

Fudbal 10.01.2019 | 17:00
Fiorentina prodaje Milenkovića, profitira i Partizan!
Reprezentativac Srbije i štoper Fiorentine Nikola Milenković (21) mogao bi da pojača slavni Mančester junajted, i to već u aktuelnom, zimskom prelaznom roku.

Kako prenose mediji u Italiji i Engleskoj, za Milenkovića se raspituje i Mančester siti, ali se veruje da je štoper Fiorentine bliži seobi na "Old Traford".

Fiorentina je poručila da Milenković neće moći da ode za manje od 50 miliona evra, a čini se da su u Mančester junajtedu pronašli način kako da obezbede njegov dolazak.

Kako bi sebi stvorili priliku da dovedu Milenkvića, čelnici engleskog kluba voljni su da "ljubičastima" na pozajmicu do kraja sezone proslede Brazilca Andreasa Pereiru, koji je od starta sezone odigrao ukupno 281 minut.

Njemu je ostalo još svega šest meseci ugovora sa Junajtedom i veruje se da je zainteresovan da ode u klub u kojem bi imao veće šanse da se dokaže.

Mediji u Brazilu prenose da se za Pereiru raspituju i Arsenal, Everton i Vest Hem, ali Junajted bi ga radije poslao u Italiju nego da igra za neki od rivalskih klubova iz Premijer lige.

Lokalni list "La Nacione" navodi da bi, uz novac, sa "Old Traforda" u Firencu stigao vezni fudbaler Andreas Pereira (23), potencijalni reprezentativac Brazila, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Valensiji, a ove nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu u Junajtedu.

Britanski "San" piše da će Ole Gunar Solskjer, naslednik Žozea Murinja, ove nedelje sa klupskim čelnicima razgovarati o tome ko bi mogao da pojača ekipu za drugi deo sezone.

Navodno, na "Old Trafordu" su svesni da je u januaru teško dovesti ona najzvučnija pojačanja - kao što je Kalidu Kulibali iz Napolija, kao njihova prva želja na poziciji centralnog odbrambenog igrača - ali da bi Milenković za oko 50 miliona evra mogao da dobije "zeleno svetlo" svog sadašnjeg kluba.

Podsećamo da je Fiorentina leta 2017. godine kupila Milenkovića od Partizana za pet miliona evra.

Crno-belima bi trebalo da pripadne 10 odsto od njegove naredne prodaje, a ako su pouzdane procene stranih medija, u kasu kluba iz Humske moglo bi da se slije otprilike još onoliko novca koliko su dobili prilikom inicijalnog transfera!

"La Nacione" na listi zainteresovanih klubova navodi još Valensiju, Vest Hem i Everton, ali ako je Junajted rešio da ga angažuje, teško da iko od pomenutih ima i minimalnu šansu da pobedi u trci za popularnim "Blekijem".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar