Имао сам Гатуза и Игуаина у тиму на игрици...!

Сада ме један тренира, а са другим играм! Бразилац Пакета стигао на Сан Сиро.

Фудбал 10.01.2019 | 14:00
Имао сам Гатуза и Игуаина у тиму на игрици...!
Лукас Пакета је нови фудбалер Милана. Потписао је уговор до 30. јуна 2023. године, а сад је и званично представљен.

Потписао је дакле на пет година, долази са ореолом доброг техничара, а многи га пореде са земљаком Каком. Очекивања су велика, а и цена није била ниска - 35.000.000 евра.

Новинари су се сјатили да испитају Пакету о свему и свачему. Једно од првих питања тицало се Каке.

"Веома сам срећан због новог изазова. Волео бих свима да се захвалим што су веровали у мене и надам се да ћу им се одужити. Кака је идол, био је један од најбољих фудбалера на свету. Ја сам тек на старту свог пута, надам се да ћу ићи његовим корацима", рекао је Пакета.

Позив Леонарда је био одлучујући.

"Милан је велики клуб са великом историјом. Када ме је звао, посебно посредством Леонарда, то је била велика ствар за мене. То је интригантан пројекат. Разговарао сам са породицом и одлучио да је Милан право место за мене".

Италијански и бразилски фудбал се разликују, па ће Пакети бити потребан период адаптације.

"Јасно ми је да је овде другачији стил фудбала и да ћу морати да се адаптирам. Гледао сам много утакмица у Серији А, врло је физички захтевна, има доста тактике, другачије је од бразилског фудбала. Узео сам број 39 у Фламенгу, нисам сујеверан, али ћу задржати тај број".

Где ће тачно играти Пакета у Милану Ђенара Гатуза?

"Позиција на којој се најбоље осећам је на средини терена, али у Фламенгу сам имао истуренију улогу, као помоћни нападач. Играћу где год тренер жели да ме искористи. Када носите Миланов дрес морате да будете спремни на све. Бићу спреман када будем прозван"

О новом тренеру...

"Гатузо је био велики играч и имао сам га у свом тиму на Плејстејшну. Невероватан је осећај имати га сада за тренера. Надам се да ћемо имати сјајну годину и да ћу оправдати очекивања".

Пакета је још пун утисака.

"Када сам крочио на Сан Сиро, то је невероватан осећај. Надам се да ћу помоћи Гонзалу Игуаину, Патрику Кутронеу и саиграчима да дају много голова. Игуаин је играо за велике клубове, гледао сам како игра, чак ми је и он био у Плејстејшн тиму. Тако да је природно да ће за мене бити посебан доживљај када га видим на тренингу", рекао је Пакета.

Много се очекује од овог момка…

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар