Imao sam Gatuza i Iguaina u timu na igrici...!

Sada me jedan trenira, a sa drugim igram! Brazilac Paketa stigao na San Siro.

Fudbal 10.01.2019 | 14:00
Imao sam Gatuza i Iguaina u timu na igrici...!
Lukas Paketa je novi fudbaler Milana. Potpisao je ugovor do 30. juna 2023. godine, a sad je i zvanično predstavljen.

Potpisao je dakle na pet godina, dolazi sa oreolom dobrog tehničara, a mnogi ga porede sa zemljakom Kakom. Očekivanja su velika, a i cena nije bila niska - 35.000.000 evra.

Novinari su se sjatili da ispitaju Paketu o svemu i svačemu. Jedno od prvih pitanja ticalo se Kake.

"Veoma sam srećan zbog novog izazova. Voleo bih svima da se zahvalim što su verovali u mene i nadam se da ću im se odužiti. Kaka je idol, bio je jedan od najboljih fudbalera na svetu. Ja sam tek na startu svog puta, nadam se da ću ići njegovim koracima", rekao je Paketa.

Poziv Leonarda je bio odlučujući.

"Milan je veliki klub sa velikom istorijom. Kada me je zvao, posebno posredstvom Leonarda, to je bila velika stvar za mene. To je intrigantan projekat. Razgovarao sam sa porodicom i odlučio da je Milan pravo mesto za mene".

Italijanski i brazilski fudbal se razlikuju, pa će Paketi biti potreban period adaptacije.

"Jasno mi je da je ovde drugačiji stil fudbala i da ću morati da se adaptiram. Gledao sam mnogo utakmica u Seriji A, vrlo je fizički zahtevna, ima dosta taktike, drugačije je od brazilskog fudbala. Uzeo sam broj 39 u Flamengu, nisam sujeveran, ali ću zadržati taj broj".

Gde će tačno igrati Paketa u Milanu Đenara Gatuza?

"Pozicija na kojoj se najbolje osećam je na sredini terena, ali u Flamengu sam imao istureniju ulogu, kao pomoćni napadač. Igraću gde god trener želi da me iskoristi. Kada nosite Milanov dres morate da budete spremni na sve. Biću spreman kada budem prozvan"

O novom treneru...

"Gatuzo je bio veliki igrač i imao sam ga u svom timu na Plejstejšnu. Neverovatan je osećaj imati ga sada za trenera. Nadam se da ćemo imati sjajnu godinu i da ću opravdati očekivanja".

Paketa je još pun utisaka.

"Kada sam kročio na San Siro, to je neverovatan osećaj. Nadam se da ću pomoći Gonzalu Iguainu, Patriku Kutroneu i saigračima da daju mnogo golova. Iguain je igrao za velike klubove, gledao sam kako igra, čak mi je i on bio u Plejstejšn timu. Tako da je prirodno da će za mene biti poseban doživljaj kada ga vidim na treningu", rekao je Paketa.

Mnogo se očekuje od ovog momka…

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar