Барса довела штопера, великог талента, за џабе!

Шпански шампион договорио је долазак младог дефанзивца.  ЗВАНИЧНО: Тодибо стиже на Камп Ноу! Барса већ има прво летње појачање.

Фудбал 10.01.2019 | 13:00
Барса довела штопера, великог талента, за џабе!
На Ноу Кампу уживају у празничном миру на врху табеле Примере и праве планове који се не односе само на ову сезону.

Руководство Барселоне потврдило је у уторак, на изненађење многих, да је договорило долазак дефанзивца Тулуза Жан-Клера Тодиба.

Универзалац из Француске Гвајане рођен је 30. децембра 1999. године, а члан Тулуза је од 2016. За први тим је дебитивао у сезони 2018/19 и укупно је сабрао 10 наступа у сениорској конкуренцији.

Тодибо ће доћи у Барселону 1. јула, када му истекне уговор са Тулузом. "Блауграна" је на званичном сајту написала да је довела дефанзивноца који игра штопера, али може да се снађе и на позицији централног везисте.

"Један од његових највећих квалитета је физичко присуство у ваздуху. Са само 19 година, он долази у Барселону као један од највећих европских талената на својој позицији", саопштила је Барса.

Зимски је то прелазни рок, није баш за велике послове, али ако се паметно користи може да буде од великог значаја и за летњу пијаци. Знају то добро у Барселони, па су већ данас обезбедили први потпис за лето 2019. године. Жан-Клер Тодибо, 19-годишњи штопер Тулуза, од лета ће играти на стадиону Камп Ноу.

Тада ће му наиме истећи уговор са Тулузом, па ће као слободан играч, без обештећења, потписати за Блауграну. У последњем часу посао је наводно покушао да поквари Манчестер Сити понудивши Тулузу 4.000.000 евра да га одмах пусти, али се на крају ипак испоставило да је Барса већ све завршила.

Брзо је све прошло. Кад је 27. децембра Мундо Депортиво на насловној страни објавио вест да је Тодибозаиста на мети Барселоне само га је Екип преписао, у Шпанији су се сви правили мртви, ваљда уверени да је немогуће да тако неафирмисан играч, бар на врхунском нивоу, буде појачање Блаугране. Данас се ипак показало да су на стадиону Камп Ноу спремни да се опкладе у Тодиба.

Колико ће се он у Барси задржати зависи од њега самог. Проћи ће целе припреме са првим тимом, али ако стручни штаб процени да је за њега рано можда ће га у августу послати негде на једногодишње каљење. Ако задовољи – још боље за све.

Интересантно је и то што је Барселона на сајту саопштила да Тодибо може да игра и на месту задњег везног. Истина, Тодибо и јесте био задњи везни у млађим категоријама Тулуза, али је у сениорском тиму искључиво играо штопера.

Од других занимљивости у вези са овим ширем аудиторијуму не претерано познатом играчу издвајамо и податак да је као осмогодишњак доживео тешку саобраћајну несрећу због које је умало баталио фудбал, пошто су му напукле и коске и зглобови.  Издржао је и – види га сад.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар