Barsa dovela štopera, velikog talenta, za džabe!

Španski šampion dogovorio je dolazak mladog defanzivca.  ZVANIČNO: Todibo stiže na Kamp Nou! Barsa već ima prvo letnje pojačanje.

Fudbal 10.01.2019 | 13:00
Barsa dovela štopera, velikog talenta, za džabe!
Na Nou Kampu uživaju u prazničnom miru na vrhu tabele Primere i prave planove koji se ne odnose samo na ovu sezonu.

Rukovodstvo Barselone potvrdilo je u utorak, na iznenađenje mnogih, da je dogovorilo dolazak defanzivca Tuluza Žan-Klera Todiba.

Univerzalac iz Francuske Gvajane rođen je 30. decembra 1999. godine, a član Tuluza je od 2016. Za prvi tim je debitivao u sezoni 2018/19 i ukupno je sabrao 10 nastupa u seniorskoj konkurenciji.

Todibo će doći u Barselonu 1. jula, kada mu istekne ugovor sa Tuluzom. "Blaugrana" je na zvaničnom sajtu napisala da je dovela defanzivnoca koji igra štopera, ali može da se snađe i na poziciji centralnog veziste.

"Jedan od njegovih najvećih kvaliteta je fizičko prisustvo u vazduhu. Sa samo 19 godina, on dolazi u Barselonu kao jedan od najvećih evropskih talenata na svojoj poziciji", saopštila je Barsa.

Zimski je to prelazni rok, nije baš za velike poslove, ali ako se pametno koristi može da bude od velikog značaja i za letnju pijaci. Znaju to dobro u Barseloni, pa su već danas obezbedili prvi potpis za leto 2019. godine. Žan-Kler Todibo, 19-godišnji štoper Tuluza, od leta će igrati na stadionu Kamp Nou.

Tada će mu naime isteći ugovor sa Tuluzom, pa će kao slobodan igrač, bez obeštećenja, potpisati za Blaugranu. U poslednjem času posao je navodno pokušao da pokvari Mančester Siti ponudivši Tuluzu 4.000.000 evra da ga odmah pusti, ali se na kraju ipak ispostavilo da je Barsa već sve završila.

Brzo je sve prošlo. Kad je 27. decembra Mundo Deportivo na naslovnoj strani objavio vest da je Todibozaista na meti Barselone samo ga je Ekip prepisao, u Španiji su se svi pravili mrtvi, valjda uvereni da je nemoguće da tako neafirmisan igrač, bar na vrhunskom nivou, bude pojačanje Blaugrane. Danas se ipak pokazalo da su na stadionu Kamp Nou spremni da se opklade u Todiba.

Koliko će se on u Barsi zadržati zavisi od njega samog. Proći će cele pripreme sa prvim timom, ali ako stručni štab proceni da je za njega rano možda će ga u avgustu poslati negde na jednogodišnje kaljenje. Ako zadovolji – još bolje za sve.

Interesantno je i to što je Barselona na sajtu saopštila da Todibo može da igra i na mestu zadnjeg veznog. Istina, Todibo i jeste bio zadnji vezni u mlađim kategorijama Tuluza, ali je u seniorskom timu isključivo igrao štopera.

Od drugih zanimljivosti u vezi sa ovim širem auditorijumu ne preterano poznatom igraču izdvajamo i podatak da je kao osmogodišnjak doživeo tešku saobraćajnu nesreću zbog koje je umalo batalio fudbal, pošto su mu napukle i koske i zglobovi.  Izdržao je i – vidi ga sad.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar