Одбојкашице БиХ: Све је у нашим рукама!

Одбојкашице Босне и Херцеговине у сриједу, у Лукавцу, имају прилику остварити историјски успјех и први пут се пласирати на Европско првенство. Услов је било каква побједа против Румуније.

Остали спортови 09.01.2019 | 10:15
Одбојкашице БиХ: Све је у нашим рукама!
У табору селекције БиХ оптимизма не недостаје, потврђено је на данашњој конференцији за новинаре у Тузли, гдје су се обратили селектор Горан Нешић, капитен Сања Којић - Ђурић, те предсједник ОС БиХ Алија Фатић.

"Сутра је свака побједа важна, јер БиХ и Румунија имају по три побједе и ко сутра тријумфује било каквим резултатом иде на ЕП", рекао је селектор Нешић.

Поновио је да је сутрашња утакмица 6. кола групе Ф квалификација за ЕП историјски тренутак за бх. одбојку.

"Пласман на ЕП био би велики импулс за развој наше одбојке. Надам се да ћемо у БиХ имати још 10 играчица као што је ових 14 које сада имамо. Све је у нашим рукама. Гошће добро познајемо, јер смо их тамо побиједили 3:2 након што су оне добиле прва два сета. Тамо смо славили и надам се да ћемо исто поновити у Лукавцу", казао је Нешић упутивши поруку навијачима да дођу у што већем броју на утакмицу и уживају у игри наших дјевојака.

У име играчица говорила је капитен Сања Којић-Ђурић, која је својевремено играла у Тузли и била је миљеница љубитеља одбојке.

"Као капитен могу рећи да је атмосфера у екипи сјајна. Заједнички се трудимо од тренинга до тренинга, од утакмице до утакмице да постигнемо што више. Ова утакмица нам може донијети одлазак на Европско првенство и надам се да ће се то догодити. Све од нас зависи, али и од наших навијача. Уз подршку публике лакше ћемо доћи до успјеха, а желимо га заједнички прославити", поручила је капитен бх. репрезентације.

Оптимизма не мањка ни код Едине Селимовић, која је поновила да у репрезентацији влада сјајна атмосфера и да је то добар предзнак пред сутрашњу утакмицу.

"Све дишемо као једна. Ако смо Румунке могли побиједити на њиховом терену, вјерујем да можемо и у Лукавцу. Битно је да публика буде уз нас, а не сумњам да ће дјевојке дати све од себе да остваримо историјски успјех за бх. одбојку", казала је Селимовић.

Новинаре је занимало зашто се утакмица не игра у дворани "Мејдан" у Тузли, која прима далеко већи број публике него лукавачка дворана, гдје су, узгред речено, све улазнице распродате.

"Жељели смо организирати меч у 'Мејдану', али нам је тражено да платимо 10.000 марака, а ми смо нудили 7.000. Мислим да је за једну одбојкашку утакмицу превише новца тражено, док смо у Лукавцу све добили бесплатно", објаснио је Фатић.

Утакмица БиХ - Румунија игра се у сриједу у Спортској дворани у Лукавцу од 17 сати.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар