Бивши шампион Европе, селектор Србије!

Миодраг Перуновић водиће репрезентацију Србије у боксу.

Остали спортови 10.01.2019 | 13:30
Бивши шампион Европе, селектор Србије!
Миодраг Перуновић, бивши репрезентативац Југославије, првак Европе 1979 и вицешампион света 1978. године, именован је за селектора боксерске селекције Србије.

Перуновић ће на том месту заменити Томислава Антеља који је крајем 2018. поднео оставку из приватних разлога.

Перуновић се активно бавио боксом од 1972. до 1994. године. Осим пехара намењеном прваку Европе и вицешампиону света, остварио је још неколико изузетних резултата током богате каријере. Био је вицешампион Европе 1981, првак Балкана 1980, првак Медитерана као и интерконтинентални шампион у ИБФ верзији у професионалном боксу од 1989. до 1992.

Биран је за најбољег спортисту Црне Горе три пута (1976. 1978. и 1981), био је најбољи млади спортиста Југославије 1978, али и у сениорској конкуренцији годину дана касније.

Он има и селекторско искуство, будући да је водио репрезентацију Југославије  од 1995. до 2001. године. Под његовим вођством селекција Југославије је на Медитеранским играма 2001. освојила три медаље (златну и две бронзе), 1995. на СП у Берлину бронзано одличје, а онда и два трећа места на ЕП у Тампереу 2000. године.

"Базичне припреме започећемо овог месеца, на које сам позвао шири круг кандидата за репрезентативни дрес. Након припрема биће познат списак боксера који ће нас представљати на европским шампионатима који нам предстоје. Очекује нас велики рад и дисциплина јер само то доноси жељени резултат", поручио је нови селектор Србије Миодраг Перуновић.

Председник БСС Ненад Боровчанин истиче да није имао дилему о томе да Перуновићу понуди место селектора.

"Трофејни и врхунски спортиста и тренер, то је наш Миодраг, нисам имао дилему и драго ми је што смо направили договор за који верујем да ће донети оно што сви желимо, а то су медаље са највећих светских такмичења. Циљ је да поново имамо врхунске репрезентативце који ће жарити и палити светском бокс сценом. Перуновић ће имати огромну подршку савеза на том путу стварања нових бокс асова Србије", навео је Боровчанин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар