Будућност спрема нову бомбу: Репеша хоће Кузмића!

Бивши играч Звезде мења Омића у Будућности? Огњен Кузмић на мети је Јасмина Репеше! Сада је на потезу Пабло Ласо.

Кошарка 08.01.2019 | 16:45
Будућност спрема нову бомбу: Репеша хоће Кузмића!
Огњен Кузмић (28), српски репрезентативац и центар Реал Мадрида, први је пик тренера Будућности Јасмина Репеше за место новог центра подгоричког евролигаша, ексклузивно сазнаје Побједа.

Некадашњи члан Црвене звезде се перфектно уклапа у профил играча каквог Репеша тражи после одласкаАлена Омића у Милано. Међутим, питање је да ли ће Пабло Ласо дозволити Србину из Добоја да промени средину и напусти редове шампиона Европе.

После потписивања уговора са Рел Мадридом лета 2017. године, Огњен Кузмић је доживео тешку повреду колена. Опоравио се, али ове сезоне је одиграо свега девет утакмица. Краљеви су одлично попуњени на центарским позицијама, па је после опоравка Кузмићу тешко да се наметне.

Стартер на позицији тешког центра је Бразилац Таварес, а са клупе велики допринос даје Густаво Ајон. Минутажу добија и ветеран Фелипе Рејес...

Кузмић има чврст уговор са Реалом из Мадрида, али и Будућност има своје адуте.

Огњен Кузмић, српски репрезентативац из редова Реал Мадрида, први је пик тренера Будућности Јасмина Репеше за место новог центра подгоричког евролигаша, сазнаје "Побједа".

Кузмић се перфектно уклапа у профил играча који Репеша тражи након одласка Алена Омића у Милано.

Сада је питање да ли ће тренер Реала Пабло Ласо дозволити 215 сантиметара високом центру, да напусти редове шампиона Европе.

Кузмић, бивши центар Голден Стејта, на високом евролигашком нивоу играо је у Црвеној звезди код Дејана Радоњића у сезони 2016/17, као и Панатинаикосу сезону раније.

У уводном делу прошле сезоне доживео је тешку повреду колена, а ове се опоравио, али код Пабла Ласа није се наиграо.

Наступао је на девет утакмица, али се не ради о слабој форми или проблемима након дуге паузе, већ о изузетној конкуренцији на центарским позицијама.

Стартер на "петици" је Таварес, са клупе изузетан допринос даје Густаво Ајон. Минутажу добија и ветеран Фелипе Рејес, симбол клуба, док квалитет у нижој петорци даје Треј Томпкинс, стога је јасно, због чега за Кузмића нема места у петорци првака Европе након сезоне паузе, преноси подгорички лист.

"Опција на тржишту има, али не желим да играч којег доведемо буде само закрпа за наше тренутне проблеме. Желим решење које ће нам донети дугорочан и додатни квалитет", рекао је Репеша након тријумфа Будућности над Игокеом у недељу.

Кузмић би могао да буде идеалан играч који би, са клупе, био изузетна подршка младом Гоги Битадзеу у финишу сезоне.

У Црвеној звезди је у сезони 2016/17 на 30 евролигашких мечева бележио 9,4 поена и 4,3 скока по утакмици.

Сада све зависи од спремности тренера Реала Пабла Ласа да се одрекне једног играча. Уколико се то деси, Будућност би могла да добије  изузетно појачање у борби за одбрану АБА трона на пролеће.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар