Budućnost sprema novu bombu: Repeša hoće Kuzmića!

Bivši igrač Zvezde menja Omića u Budućnosti? Ognjen Kuzmić na meti je Jasmina Repeše! Sada je na potezu Pablo Laso.

Košarka 08.01.2019 | 16:45
Budućnost sprema novu bombu: Repeša hoće Kuzmića!
Ognjen Kuzmić (28), srpski reprezentativac i centar Real Madrida, prvi je pik trenera Budućnosti Jasmina Repeše za mesto novog centra podgoričkog evroligaša, ekskluzivno saznaje Pobjeda.

Nekadašnji član Crvene zvezde se perfektno uklapa u profil igrača kakvog Repeša traži posle odlaskaAlena Omića u Milano. Međutim, pitanje je da li će Pablo Laso dozvoliti Srbinu iz Doboja da promeni sredinu i napusti redove šampiona Evrope.

Posle potpisivanja ugovora sa Rel Madridom leta 2017. godine, Ognjen Kuzmić je doživeo tešku povredu kolena. Oporavio se, ali ove sezone je odigrao svega devet utakmica. Kraljevi su odlično popunjeni na centarskim pozicijama, pa je posle oporavka Kuzmiću teško da se nametne.

Starter na poziciji teškog centra je Brazilac Tavares, a sa klupe veliki doprinos daje Gustavo Ajon. Minutažu dobija i veteran Felipe Rejes...

Kuzmić ima čvrst ugovor sa Realom iz Madrida, ali i Budućnost ima svoje adute.

Ognjen Kuzmić, srpski reprezentativac iz redova Real Madrida, prvi je pik trenera Budućnosti Jasmina Repeše za mesto novog centra podgoričkog evroligaša, saznaje "Pobjeda".

Kuzmić se perfektno uklapa u profil igrača koji Repeša traži nakon odlaska Alena Omića u Milano.

Sada je pitanje da li će trener Reala Pablo Laso dozvoliti 215 santimetara visokom centru, da napusti redove šampiona Evrope.

Kuzmić, bivši centar Golden Stejta, na visokom evroligaškom nivou igrao je u Crvenoj zvezdi kod Dejana Radonjića u sezoni 2016/17, kao i Panatinaikosu sezonu ranije.

U uvodnom delu prošle sezone doživeo je tešku povredu kolena, a ove se oporavio, ali kod Pabla Lasa nije se naigrao.

Nastupao je na devet utakmica, ali se ne radi o slaboj formi ili problemima nakon duge pauze, već o izuzetnoj konkurenciji na centarskim pozicijama.

Starter na "petici" je Tavares, sa klupe izuzetan doprinos daje Gustavo Ajon. Minutažu dobija i veteran Felipe Rejes, simbol kluba, dok kvalitet u nižoj petorci daje Trej Tompkins, stoga je jasno, zbog čega za Kuzmića nema mesta u petorci prvaka Evrope nakon sezone pauze, prenosi podgorički list.

"Opcija na tržištu ima, ali ne želim da igrač kojeg dovedemo bude samo zakrpa za naše trenutne probleme. Želim rešenje koje će nam doneti dugoročan i dodatni kvalitet", rekao je Repeša nakon trijumfa Budućnosti nad Igokeom u nedelju.

Kuzmić bi mogao da bude idealan igrač koji bi, sa klupe, bio izuzetna podrška mladom Gogi Bitadzeu u finišu sezone.

U Crvenoj zvezdi je u sezoni 2016/17 na 30 evroligaških mečeva beležio 9,4 poena i 4,3 skoka po utakmici.

Sada sve zavisi od spremnosti trenera Reala Pabla Lasa da se odrekne jednog igrača. Ukoliko se to desi, Budućnost bi mogla da dobije  izuzetno pojačanje u borbi za odbranu ABA trona na proleće.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar