Велики посао Панатинаикоса!

Питино доводи бека са просеком од 15,4 поена у НБА лиги! Озбиљно појачање стиже у Атину! Питино је одабрао: ПАО доводи НБА шутера! Рик Питино вагао неколико понуда и показао прстом на искусног бека, који први пут стиже у Европу.

Кошарка 10.01.2019 | 10:30
Велики посао Панатинаикоса!
Амерички тренер Рик Питино на прагу је довођења првог великог појачања у Панатинаикос. Наиме, специјализовани кошаркашки сајтови пишу како је на прагу доласка у Атину амерички кошаркаш Шон Килпатрик.

Амерички бек је студирао на универзитету Синсинати, а након што 2014. године није изабран на драфту, преко развојне лиге се изборио за место у најјачој кошаркашкој лиги. Прво је играо за Минесоту, затим за Денвер да би најбоље тренутке имао у Бруклину где је остао сезону и по.

У сезони 2016/17, Килпатрик је просечно бележио 15,4 поена и 2,8 скокова по утакмици. Међутим, ни то му није помогло да побољша статус у Нетсима. Одрекли су га се после 16 утакмица. Уследиле су епизоде у Милвокију, Клиперсима и Чикагу. Ове сезоне није имао клуб.

Чекао је уговор у НБА, али ће изгледа дочекати ангажман у Европи.

Чувени амерички стручњак Рик Питино направио је "пресек стања" у Панатинаикосу и одабрао своје прво појачање у Атини.

То ће бити Шон Килпатрик (29 година, 193 центиметара), бек шутер који је последњи меч одиграо у априлу, носећи дрес Чикаго Булса.

Специјализовани портали објавили су у уторак да су "зелени" разматрали понуђеног ветерана Сашу Вујачића, као и прошлосезонског бека Фенербахчеа Џејмса Нанелија, али да је Питинов избор "пао" на бившег играча низа НБА тимова.

Килпатрик је завршио колеџ Синсинати 2014. и на тежи начин крчио себи пут до најјаче лиге на свету, јер није био драфтован. После наступа у развојним тимовима Голден Стејта и Филаделфије, као и кратких боравака у Минесоти и Денверу, за најзначајнију улогу изборио се у Бруклину.

Кошаркаш из Њујорка одиграо је укупно 109 мечева за Нетсе, а најзапаженији је био у сезони 2016/17, у којој је наступио 70 пута (24 пута као стартер) и просечно постизао 13,1 поен.

После Бруклина, Килпатрик се краће задржао у Милвокију, Клиперсима и Чикагу, у којем је завршио прошлу сезону.

Чим Панатинаикос озваничи његов долазак, Килпатрик ће кренути у нову, евролигашку епизоду.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар