Veliki posao Panatinaikosa!

Pitino dovodi beka sa prosekom od 15,4 poena u NBA ligi! Ozbiljno pojačanje stiže u Atinu! Pitino je odabrao: PAO dovodi NBA šutera! Rik Pitino vagao nekoliko ponuda i pokazao prstom na iskusnog beka, koji prvi put stiže u Evropu.

Košarka 10.01.2019 | 10:30
Veliki posao Panatinaikosa!
Američki trener Rik Pitino na pragu je dovođenja prvog velikog pojačanja u Panatinaikos. Naime, specijalizovani košarkaški sajtovi pišu kako je na pragu dolaska u Atinu američki košarkaš Šon Kilpatrik.

Američki bek je studirao na univerzitetu Sinsinati, a nakon što 2014. godine nije izabran na draftu, preko razvojne lige se izborio za mesto u najjačoj košarkaškoj ligi. Prvo je igrao za Minesotu, zatim za Denver da bi najbolje trenutke imao u Bruklinu gde je ostao sezonu i po.

U sezoni 2016/17, Kilpatrik je prosečno beležio 15,4 poena i 2,8 skokova po utakmici. Međutim, ni to mu nije pomoglo da poboljša status u Netsima. Odrekli su ga se posle 16 utakmica. Usledile su epizode u Milvokiju, Klipersima i Čikagu. Ove sezone nije imao klub.

Čekao je ugovor u NBA, ali će izgleda dočekati angažman u Evropi.

Čuveni američki stručnjak Rik Pitino napravio je "presek stanja" u Panatinaikosu i odabrao svoje prvo pojačanje u Atini.

To će biti Šon Kilpatrik (29 godina, 193 centimetara), bek šuter koji je poslednji meč odigrao u aprilu, noseći dres Čikago Bulsa.

Specijalizovani portali objavili su u utorak da su "zeleni" razmatrali ponuđenog veterana Sašu Vujačića, kao i prošlosezonskog beka Fenerbahčea Džejmsa Nanelija, ali da je Pitinov izbor "pao" na bivšeg igrača niza NBA timova.

Kilpatrik je završio koledž Sinsinati 2014. i na teži način krčio sebi put do najjače lige na svetu, jer nije bio draftovan. Posle nastupa u razvojnim timovima Golden Stejta i Filadelfije, kao i kratkih boravaka u Minesoti i Denveru, za najznačajniju ulogu izborio se u Bruklinu.

Košarkaš iz Njujorka odigrao je ukupno 109 mečeva za Netse, a najzapaženiji je bio u sezoni 2016/17, u kojoj je nastupio 70 puta (24 puta kao starter) i prosečno postizao 13,1 poen.

Posle Bruklina, Kilpatrik se kraće zadržao u Milvokiju, Klipersima i Čikagu, u kojem je završio prošlu sezonu.

Čim Panatinaikos ozvaniči njegov dolazak, Kilpatrik će krenuti u novu, evroligašku epizodu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar