Заплијењено око 240 кг дроге

Полиција је на подручју Гацка одузела око 240 килограма опојне дроге сканк.

Република Српска 08.01.2019 | 16:00
Заплијењено око 240 кг дроге
Припадници Полицијске управе Требиње протекле ноћи су на улазу у Гацко заплијенили преко 240 килограма опојне дроге сканк, а том приликом ухапшена су два лица из Зенице и једно из Црне Горе. 

Према ријечима Жарка Лакете, начелника Полицијске управе Требиње, једна од највећих заплијена дроге на подручју које та полицијска управа оперативно покрива десила се на километар удаљености од Гацка, а како незванично сазнајемо ухапшени су Адис Мисимовић и Бењамин Крехић из Зенице и Милорад Грба из Црне Горе. 

“На основу оперативних сазнања проведена је опсервација комбинована са засједом у општини Гацко, а том приликом су на магистралном путу бројачи зауставили возило марке “мерцедес”, којим је управљало лице иницијала К.Б, рођено 1993. у Зеници и са којим се налазило лице чији су иницијали А.М, рођено 1979. године такође у Зеници. Приликом контроле поменутог возила уочено је кретање возила “рено трафик” које се окренуло на путу, те кренуло према селу Михољаче и покушало да побјегне. Успјели су зауставити возило, те утвдили да њиме управља М.Г. из Црне Горе, а приликом контроле возила на задњем сједишту уочено је око 240 килограма сканка”, рекао је Лакета.

Вриједности заплијењене дроге процијениће стручњаци, наводе у Полицијској управи у Требињу, али кажу да су оперативним сазнањима дошли до информације да је само за превоз дроге лице узело  десет хиљада евра.

“Ми за сада имамо сазнања да је ова дрога била намијењена тржишту у Сарајеву, Зеници и том дијелу земље, а даљи ток истраге показаће да ли је била намијењена за тржиште ван БиХ. Ја знам да је то велика вриједност, а имамо једну информацију да је лице, које је ово превозило до Сарајева, требало да за превоз дроге узме десет хиљада евра”, каже Лакета.

Ово је највећа заплијена дроге у посљедњих 18 година коју си извршили припадници Полицијске управе Требиње, а случај преузима Специјално тужилаштво у Бањалуци.



БН ТВ 
 
 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

То није дрога

08.01.2019 15:40

Скунк није дрога, глупани. То је забрањена медицина. Кога це тровати таблетама ако народ поцне пусити скунк.. Поздрав за све људе слободног РАЗУМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шалабајзер

08.01.2019 16:32

Све је то дрога и цигарете и марихуана,каква медицина и бакрачи,само лажете народ да би себи испунили жељу наркомани једни

Name

Марихуана

08.01.2019 20:22

Ти мора да си неки спортиста

Name

yугословен

08.01.2019 16:01

ПУСИЛА САМ И ПУСИЦУ АКО ТРЕБА И ОПЕТ ЦУ ФАБРИКА ДЗОИНТ БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гвв

08.01.2019 17:14

СТВАРНО.УХ.КАКО.ЈЕ.ДОСПЈЕЛА.У.ТРЕБИЊЕ.ЗНАЦИ.ПРОТОКОЛ.КРОЗ.БХ.И.РС.СВАКИ.ДАН.ЗНА.ЛУКАЦ.И.ДОДИК.ЗА.ТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацо

08.01.2019 18:52

Гацо добио поклон за дан Републике.Истовара се у Кочићеву да се препакује.