Zaplijenjeno oko 240 kg droge

Policija je na području Gacka oduzela oko 240 kilograma opojne droge skank.

Republika Srpska 08.01.2019 | 16:00
Zaplijenjeno oko 240 kg droge
Pripadnici Policijske uprave Trebinje protekle noći su na ulazu u Gacko zaplijenili preko 240 kilograma opojne droge skank, a tom prilikom uhapšena su dva lica iz Zenice i jedno iz Crne Gore. 

Prema riječima Žarka Lakete, načelnika Policijske uprave Trebinje, jedna od najvećih zaplijena droge na području koje ta policijska uprava operativno pokriva desila se na kilometar udaljenosti od Gacka, a kako nezvanično saznajemo uhapšeni su Adis Misimović i Benjamin Krehić iz Zenice i Milorad Grba iz Crne Gore. 

“Na osnovu operativnih saznanja provedena je opservacija kombinovana sa zasjedom u opštini Gacko, a tom prilikom su na magistralnom putu brojači zaustavili vozilo marke “mercedes”, kojim je upravljalo lice inicijala K.B, rođeno 1993. u Zenici i sa kojim se nalazilo lice čiji su inicijali A.M, rođeno 1979. godine takođe u Zenici. Prilikom kontrole pomenutog vozila uočeno je kretanje vozila “reno trafik” koje se okrenulo na putu, te krenulo prema selu Miholjače i pokušalo da pobjegne. Uspjeli su zaustaviti vozilo, te utvdili da njime upravlja M.G. iz Crne Gore, a prilikom kontrole vozila na zadnjem sjedištu uočeno je oko 240 kilograma skanka”, rekao je Laketa.

Vrijednosti zaplijenjene droge procijeniće stručnjaci, navode u Policijskoj upravi u Trebinju, ali kažu da su operativnim saznanjima došli do informacije da je samo za prevoz droge lice uzelo  deset hiljada evra.

“Mi za sada imamo saznanja da je ova droga bila namijenjena tržištu u Sarajevu, Zenici i tom dijelu zemlje, a dalji tok istrage pokazaće da li je bila namijenjena za tržište van BiH. Ja znam da je to velika vrijednost, a imamo jednu informaciju da je lice, koje je ovo prevozilo do Sarajeva, trebalo da za prevoz droge uzme deset hiljada evra”, kaže Laketa.

Ovo je najveća zaplijena droge u posljednjih 18 godina koju si izvršili pripadnici Policijske uprave Trebinje, a slučaj preuzima Specijalno tužilaštvo u Banjaluci.



BN TV 
 
 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

To nije droga

08.01.2019 15:40

Skunk nije droga, glupani. To je zabranjena medicina. Koga ce trovati tabletama ako narod pocne pusiti skunk.. Pozdrav za sve ljude slobodnog RAZUMA

ODGOVORITE
Name

Шалабајзер

08.01.2019 16:32

Све је то дрога и цигарете и марихуана,каква медицина и бакрачи,само лажете народ да би себи испунили жељу наркомани једни

Name

Marihuana

08.01.2019 20:22

Ti mora da si neki sportista

Name

yugosloven

08.01.2019 16:01

PUSILA SAM I PUSICU AKO TREBA I OPET CU FABRIKA DZOINT BL

ODGOVORITE
Name

Gvv

08.01.2019 17:14

STVARNO.UH.KAKO.JE.DOSPJELA.U.TREBINJE.ZNACI.PROTOKOL.KROZ.BH.I.RS.SVAKI.DAN.ZNA.LUKAC.I.DODIK.ZA.TO.

ODGOVORITE
Name

Gaco

08.01.2019 18:52

Gaco dobio poklon za dan Republike.Istovara se u Kočićevu da se prepakuje.