Повратак Луке Миливојевића међу "Орлове"?

ПОМИРЕЊЕ! Миливојевић добија позив за Немачку и Португалију! Чека се реакција капитена Кристал Паласа. . .  

Фудбал 08.01.2019 | 18:15
Повратак Луке Миливојевића међу "Орлове"?
Сјајни везиста Кристал Паласа би могао да се врати у репрезентацију из које је "испао" после Мундијала.

Лука Миливојевић поново у дресу репрезентације Србије?

Могуће, мада, када је реч о националном тиму, никада не треба закључивати унапред, јер знамо шта се све у прошлости догађало...

Селектор Младен Крстајић и његов помоћник Милан Обрадовић (који, иначе, остаје део стручног штаба јер је одбио понуду да постане селектор младе репрезентације Азербејџана) и везни фудбалер Кристал Паласа разменили су много тешких речи један према другоме. Миливојевић је био чак оптужен за "вођу устанка" против Крстајића током Светског првенства у Русији минулог лета, што је Миливојевић одлучно демантовао, уз поруку селектору: "Лажеш!".

Али, и многе друге (теже) ствари су се дешавале у српском фудбалу, многи су били љути противници па су преко ноћи склапали нове савезе... Тако да не би требало да изненади ако се Миливојевић, који је и те како поребан националном тиму, поготово што игра у животној форми, врати међу "орлове".

Уосталом, то за "Спортски журнал", између редова најављује и Крстајић, који на питање "можете ли вас двојица да победите сујете", одговара овако:

"Мислим да можемо. Мислим да је Лука прави момак и спортиста. Ствари које су се десиле - десиле су се. У суштини, треба да гледамо напред и оно што се деси, ма ко да је погрешио, ако сам и ја погрешио... Знам да праштам и гледам унапред. Суштина ове приче је да је Србија изнад нас и да гледамо заједнички интерес, а то је да српски фудбал иде напред".

На питање: "Зашто вас не воли Лука Миливојевић", Крстајић одговара:

"Не знам да ли ме воли или не воли, то бисте требало њега да питате. Што се мене тиче, могу да кажем да никога не мрзим, могу свакога да погледам у очи".

И председник ФСС Славиша Кокеза стаје на лопту и сматра да Крстајић има право да некога позива или не позива, али и да је место Луки Миливојевићу на списку А тима.

Србија ће у квалификације за Првенство Европе кренути са Луком Миливојевићем у тиму! Овакав, помирљиви расплет, најављује у данашњем издању Спортски Журнал позивајући се на речи селектора Крстајића и председника ФСС Славише Кокезе.

Недавно је кормилар Орлова истакао да је спреман да пружи руку једном од најбољих српских везиста и да га врати тамо где по играчким квалитетима припада – у јато Орлова. Капитен Кристал Паласа прогнан је из А селекције Србије после Мундијала у Русији и речи да је селектор Крстајић морао да донесе боље и рационалније одлуке током дуела са Швајцарском.

Касније је Миливојевић оптужен за спремање пуча, није изостала ни његова реакција. То сте имали прилике да прочитате и на страницама МОЗЗАРТ Спорта, али изгледа да је дошло време за помирење.

Тим пре што је Лука Миливојевић у прошлом циклусу показао да је можда и најутицајнији везни фудбалер репрезентације Србије, него ко нас је довео до Мундијала у Русији. Рођени Крагујевчанин би требало да добије позив већ за пријатељски меч против Немачке.

„Наравно да ниједан играч не може да условљава и себе ставља испред репрезентације, али Лука Миливојевић није никога условљавао, нити тражио било какве повластице за себе. Ја нисам селектор и не знам којих 11 играча треба да истрчи на терен, али сигуран сам да Лука Миливојевић треба да буде на списку међу 23 репрезентативаца Србије“, поручио је Славиша Кокеза у недавном интервју за Спортски Журнал.

Репрезентација Србије квалификације за Првенство Европе почиње 25. марта у Португалу. Пет дана раније игра са Немачком у Бремену... Видећемо хоће ли доћи до великог повртатка Луке Миливојевића. За све би било добро да се тако нешто деси.

Да ли ће Лука Миливојевић бити међу 23 знаћемо ускоро, тачније негде половином марта. Наиме,"орлови" ће 20. марта одиграти пријатељску утакмицу са Немачком у Бремену, а пет дана касније настављају квалификације за Европско првенство мечом против Португала. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар