Povratak Luke Milivojevića među "Orlove"?

POMIRENJE! Milivojević dobija poziv za Nemačku i Portugaliju! Čeka se reakcija kapitena Kristal Palasa. . .  

Fudbal 08.01.2019 | 18:15
Povratak Luke Milivojevića među "Orlove"?
Sjajni vezista Kristal Palasa bi mogao da se vrati u reprezentaciju iz koje je "ispao" posle Mundijala.

Luka Milivojević ponovo u dresu reprezentacije Srbije?

Moguće, mada, kada je reč o nacionalnom timu, nikada ne treba zaključivati unapred, jer znamo šta se sve u prošlosti događalo...

Selektor Mladen Krstajić i njegov pomoćnik Milan Obradović (koji, inače, ostaje deo stručnog štaba jer je odbio ponudu da postane selektor mlade reprezentacije Azerbejdžana) i vezni fudbaler Kristal Palasa razmenili su mnogo teških reči jedan prema drugome. Milivojević je bio čak optužen za "vođu ustanka" protiv Krstajića tokom Svetskog prvenstva u Rusiji minulog leta, što je Milivojević odlučno demantovao, uz poruku selektoru: "Lažeš!".

Ali, i mnoge druge (teže) stvari su se dešavale u srpskom fudbalu, mnogi su bili ljuti protivnici pa su preko noći sklapali nove saveze... Tako da ne bi trebalo da iznenadi ako se Milivojević, koji je i te kako poreban nacionalnom timu, pogotovo što igra u životnoj formi, vrati među "orlove".

Uostalom, to za "Sportski žurnal", između redova najavljuje i Krstajić, koji na pitanje "možete li vas dvojica da pobedite sujete", odgovara ovako:

"Mislim da možemo. Mislim da je Luka pravi momak i sportista. Stvari koje su se desile - desile su se. U suštini, treba da gledamo napred i ono što se desi, ma ko da je pogrešio, ako sam i ja pogrešio... Znam da praštam i gledam unapred. Suština ove priče je da je Srbija iznad nas i da gledamo zajednički interes, a to je da srpski fudbal ide napred".

Na pitanje: "Zašto vas ne voli Luka Milivojević", Krstajić odgovara:

"Ne znam da li me voli ili ne voli, to biste trebalo njega da pitate. Što se mene tiče, mogu da kažem da nikoga ne mrzim, mogu svakoga da pogledam u oči".

I predsednik FSS Slaviša Kokeza staje na loptu i smatra da Krstajić ima pravo da nekoga poziva ili ne poziva, ali i da je mesto Luki Milivojeviću na spisku A tima.

Srbija će u kvalifikacije za Prvenstvo Evrope krenuti sa Lukom Milivojevićem u timu! Ovakav, pomirljivi rasplet, najavljuje u današnjem izdanju Sportski Žurnal pozivajući se na reči selektora Krstajića i predsednika FSS Slaviše Kokeze.

Nedavno je kormilar Orlova istakao da je spreman da pruži ruku jednom od najboljih srpskih vezista i da ga vrati tamo gde po igračkim kvalitetima pripada – u jato Orlova. Kapiten Kristal Palasa prognan je iz A selekcije Srbije posle Mundijala u Rusiji i reči da je selektor Krstajić morao da donese bolje i racionalnije odluke tokom duela sa Švajcarskom.

Kasnije je Milivojević optužen za spremanje puča, nije izostala ni njegova reakcija. To ste imali prilike da pročitate i na stranicama MOZZART Sporta, ali izgleda da je došlo vreme za pomirenje.

Tim pre što je Luka Milivojević u prošlom ciklusu pokazao da je možda i najuticajniji vezni fudbaler reprezentacije Srbije, nego ko nas je doveo do Mundijala u Rusiji. Rođeni Kragujevčanin bi trebalo da dobije poziv već za prijateljski meč protiv Nemačke.

„Naravno da nijedan igrač ne može da uslovljava i sebe stavlja ispred reprezentacije, ali Luka Milivojević nije nikoga uslovljavao, niti tražio bilo kakve povlastice za sebe. Ja nisam selektor i ne znam kojih 11 igrača treba da istrči na teren, ali siguran sam da Luka Milivojević treba da bude na spisku među 23 reprezentativaca Srbije“, poručio je Slaviša Kokeza u nedavnom intervju za Sportski Žurnal.

Reprezentacija Srbije kvalifikacije za Prvenstvo Evrope počinje 25. marta u Portugalu. Pet dana ranije igra sa Nemačkom u Bremenu... Videćemo hoće li doći do velikog povrtatka Luke Milivojevića. Za sve bi bilo dobro da se tako nešto desi.

Da li će Luka Milivojević biti među 23 znaćemo uskoro, tačnije negde polovinom marta. Naime,"orlovi" će 20. marta odigrati prijateljsku utakmicu sa Nemačkom u Bremenu, a pet dana kasnije nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo mečom protiv Portugala. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar