Пријем поводом Дана Републике

Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је празнике и Дан Републике  суграђанима  уз жељу  да Угљевик буде  и даље једна од најнапреднијих средина у Српској.

Република Српска 08.01.2019 | 15:00
Пријем поводом Дана Републике
“Нека је срећан Дан Републике Српске и да крсну славу наше Републике прослављамо у здрављу у бољој и љепшој Српској и да у периоду који долази много више радимо и будемо марљивији и бољи, а да стварамо боље услове за младе генерације које треба да остану на нашим просторима”, истакао је у говору начелник општине Угљевик Василије Перић и посебно нагласио све оне који су дали допринос стварању Републике Српске.

Перић је на традиционалном пријему у Центру за културу за представнике друштвеног и полтичког живота општине Угљевик у поводу  Дана Републике-9. јануара, сумирао постигнуте резултате из предходне године и најавио пројекте које ће обиљежити ову годину у Угљевику.



Он је оцјенио успјешном предходну годину за ову општину и према његовим ријечима  у прилог томе говори  да је буџет општине Угљевик у суфициту од 2,7 милиона КМ.

„У току предходне године предано се радило на унапређењу свих области живота наших грађана, започели смо један од најзначајних пројеката у посљедњих 30 година, пројекат уређења корита ријеке Јање,  који се финансира средствима ЕУ из програма националне ИПА, укупна вриједност радова је 2.686.000 евра који ће не само заштити градски дио наше општине од поплава него ће дати додатну урбанистичку димензију граду и омогућити изгрдњу рекреативне и туристичке инфраструктуре", истакао је Перић.

Он је напомено да су реализовани су пројекти изградње путеве у свим мјесним заједницама.

Према Перићевим ријечима помоћ појединцима није изостала ни предходне године, Општина Угљевик потписала је уговоре о градњи нових кућа за шест корисника, чији су стамбени објекти оштећени у клизиштима 2014. године, што заједнички финансирају локална заједница и Развојни програм УН /УНДП/ и Европска унија.

Начелник Перић рекао нагласио је да ће  један од приоритета у раду  локалне заједнице за ову  годину бити задржавање становништва на овим просторима, посебно младих људи.

Архијерејски намјесник угљевичко-јањски протојереј-ставрофор Драган Пејчић рекао је да свака српска породица има свог заштитника, крсну славу, а народ у Републици Српској је једна велика породица и заједничка слава свих нас је Свети првомученик-архиђакон Стефан.

„Првомученик за вјеру христову дао највећу жртву, свој живот на страдалнички начин као и сви наши борци ВРС који су  дали  највећу жртву за стварање Српске и није случајно да је управо слава Српске,  Свети Архиђакон Стефан, и са поносом можемо истаћи да је сви заједно славимо", поручио је Пејчић.

„Борци су најзаслужнији за стварање Републике Српске, и све смо издржали са циљем да створимо нашу републику, да обранимо наш српски народ и то смо и остварили", рекао је предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић.

Прије пријема одржана је Свечана академија у поводу Дана Републике.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

РЕ

08.01.2019 14:45

ЈЕ ЛИ ТУ ЛУКА ПЕТРОВИЋ И ПЕРО ПЕНДРЕК?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

08.01.2019 16:22

Мислис Перо Пинокио звани 20 посто

Name

Дарио

08.01.2019 14:59

ЗА ОВАКВУ РС СЕ НИЈЕ БОРИО НИ ЈЕДАН БОРАЦ НИ ЗИВИ,НИ МРТВИ НИ РАЊЕНИ,СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА СЕ БОРЕ ЗА НАРОДНУ РС СЛОБОДНУ СА ПРИВРЕДОМ,ИНДУСТРИЈОМ,ИСТИНОМ И ПРАВДОМ А НЕ РС У КОЈОЈ ВЛАДА МАФИЈА КОЈА ЈЕ ПРИВАТИЗОВАЛА РС И ЊЕНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И ПЉАЦКА ЈЕ ИЗ ДАНА У ДАН,ЊИМА ЈЕ ДОБРА РС У КОЈОЈ СЕ БАХАТЕ,ПЉАЦКАЈУ,УБИЈАЈУ И РАСЕЉУЈУ СРБСКИ НАРОД И ОНИ НЕК СЛАВЕ ДАН РС А МИ ОБИЦНИ ОБЕСПРАВЉЕНИ ГРАДЈАНИ НЕМАМО СТА ДА СЛАВИМО ВЕЦ ДА БЈЕЗИМО ИЗ ЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.01.2019 15:50

Срецан пут! (Вратит це се роде...када се мало уразуме.)

Name

ре ја

08.01.2019 17:22

Ил си у опстини ил у термоелектрани..цути не коментариси..људи су гинули да би овакви цеститали а такви ко ти коментарисали...ста се ту мајке ти има цеститати ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог све види

08.01.2019 20:18

Лопови цеститају теско оном кога нема и његовој породици а ови из друствено политицког друства пола дезертери