Prijem povodom Dana Republike

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je praznike i Dan Republike  sugrađanima  uz želju  da Ugljevik bude  i dalje jedna od najnaprednijih sredina u Srpskoj.

Republika Srpska 08.01.2019 | 15:00
Prijem povodom Dana Republike
“Neka je srećan Dan Republike Srpske i da krsnu slavu naše Republike proslavljamo u zdravlju u boljoj i ljepšoj Srpskoj i da u periodu koji dolazi mnogo više radimo i budemo marljiviji i bolji, a da stvaramo bolje uslove za mlade generacije koje treba da ostanu na našim prostorima”, istakao je u govoru načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i posebno naglasio sve one koji su dali doprinos stvaranju Republike Srpske.

Perić je na tradicionalnom prijemu u Centru za kulturu za predstavnike društvenog i poltičkog života opštine Ugljevik u povodu  Dana Republike-9. januara, sumirao postignute rezultate iz predhodne godine i najavio projekte koje će obilježiti ovu godinu u Ugljeviku.



On je ocjenio uspješnom predhodnu godinu za ovu opštinu i prema njegovim riječima  u prilog tome govori  da je budžet opštine Ugljevik u suficitu od 2,7 miliona KM.

„U toku predhodne godine predano se radilo na unapređenju svih oblasti života naših građana, započeli smo jedan od najznačajnih projekata u posljednjih 30 godina, projekat uređenja korita rijeke Janje,  koji se finansira sredstvima EU iz programa nacionalne IPA, ukupna vrijednost radova je 2.686.000 evra koji će ne samo zaštiti gradski dio naše opštine od poplava nego će dati dodatnu urbanističku dimenziju gradu i omogućiti izgrdnju rekreativne i turističke infrastrukture", istakao je Perić.

On je napomeno da su realizovani su projekti izgradnje puteve u svim mjesnim zajednicama.

Prema Perićevim riječima pomoć pojedincima nije izostala ni predhodne godine, Opština Ugljevik potpisala je ugovore o gradnji novih kuća za šest korisnika, čiji su stambeni objekti oštećeni u klizištima 2014. godine, što zajednički finansiraju lokalna zajednica i Razvojni program UN /UNDP/ i Evropska unija.

Načelnik Perić rekao naglasio je da će  jedan od prioriteta u radu  lokalne zajednice za ovu  godinu biti zadržavanje stanovništva na ovim prostorima, posebno mladih ljudi.

Arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski protojerej-stavrofor Dragan Pejčić rekao je da svaka srpska porodica ima svog zaštitnika, krsnu slavu, a narod u Republici Srpskoj je jedna velika porodica i zajednička slava svih nas je Sveti prvomučenik-arhiđakon Stefan.

„Prvomučenik za vjeru hristovu dao najveću žrtvu, svoj život na stradalnički način kao i svi naši borci VRS koji su  dali  najveću žrtvu za stvaranje Srpske i nije slučajno da je upravo slava Srpske,  Sveti Arhiđakon Stefan, i sa ponosom možemo istaći da je svi zajedno slavimo", poručio je Pejčić.

„Borci su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, i sve smo izdržali sa ciljem da stvorimo našu republiku, da obranimo naš srpski narod i to smo i ostvarili", rekao je predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković.

Prije prijema održana je Svečana akademija u povodu Dana Republike.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

RE

08.01.2019 14:45

JE LI TU LUKA PETROVIĆ I PERO PENDREK?

ODGOVORITE
Name

E

08.01.2019 16:22

Mislis Pero Pinokio zvani 20 posto

Name

Dario

08.01.2019 14:59

ZA OVAKVU RS SE NIJE BORIO NI JEDAN BORAC NI ZIVI,NI MRTVI NI RANJENI,SVI SU MISLILI DA SE BORE ZA NARODNU RS SLOBODNU SA PRIVREDOM,INDUSTRIJOM,ISTINOM I PRAVDOM A NE RS U KOJOJ VLADA MAFIJA KOJA JE PRIVATIZOVALA RS I NJENE INSTITUCIJE I PLJACKA JE IZ DANA U DAN,NJIMA JE DOBRA RS U KOJOJ SE BAHATE,PLJACKAJU,UBIJAJU I RASELJUJU SRBSKI NAROD I ONI NEK SLAVE DAN RS A MI OBICNI OBESPRAVLJENI GRADJANI NEMAMO STA DA SLAVIMO VEC DA BJEZIMO IZ NJE.

ODGOVORITE
Name

Ja

08.01.2019 15:50

Srecan put! (Vratit ce se rode...kada se malo urazume.)

Name

re ja

08.01.2019 17:22

Il si u opstini il u termoelektrani..cuti ne komentarisi..ljudi su ginuli da bi ovakvi cestitali a takvi ko ti komentarisali...sta se tu majke ti ima cestitati ..

ODGOVORITE
Name

Bog sve vidi

08.01.2019 20:18

Lopovi cestitaju tesko onom koga nema i njegovoj porodici a ovi iz drustveno politickog drustva pola dezerteri