Приведен због говора мржње

Син хрватског посланика Јосипа Ђакића, Иван Ђакић, приведен је на испитивање у полицију због говора мржње исказаног на Фејсбуку, јавља РТЛ.

Регион 08.01.2019 | 14:30
Приведен због говора мржње
Јуче је у медијима објављена фотографија коју је на свом профилу објавио Иван Ђакић, а на којој се види усташа који у руци држи главу мртвог Србина.

22-годишњи Ђакић је слику објавио на православни Божић.

Уз одвратну фотографију која, према ономе што се може пронаћи на интернету приказује једног од усташких кољача из Јасеновца, син ХДЗ-овог заступника написао: “Свим ‘пријатељима’ србићима сретан божић”. 

Ђакић је Индеxу, одмах након што су га назвали, признао да је објавио одвратну фотографију.

"Јесам, јесам… ", одмах је признао Ђакић.

Син ХДЗ-ог посланика покушао се оправдати.

"Подијелио сам фотографију од колеге и избрисао је за минуту. То није моје мишљење и овим путем се извињавам свима које сам увриједио те им честитам Божић", рекао је Ђакић Индеxу.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ЧикаВеља

08.01.2019 13:48

"синови тисућуљетње културе"...његов ђедо је Хитлера цвијећем посипао у Загребу,шта од овог Хрвоја да очекујемо . Србине,колико си био глуп кад си вјеровао у братство и јединство са овима и сличним њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мама-миа

08.01.2019 15:03

Ниста ти ниси бољи од њега ,и тебе треба преиспитати.

Name

србија

08.01.2019 14:13

Маму ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

08.01.2019 14:25

Мени је лично жао овог' човјека, тј. младића. Жалим га јер има 22 године, а видим шта је њему битно и чиме се он дичи?! Па. да ли си уопште ишао у школу, шта је твоја сфера размишљања, о чему ти уопште размишљаш, с' ким се дружиш и о чему разговараш када си у неком' друштву?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

wилли

08.01.2019 15:08

Тако је и јесте за заљење ,овај млади цовјек и њему слицни битце увјек губитници .

Name

а..ууу

08.01.2019 15:32

Оно му је деда на слици ..јел видите колико лице њих двојица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

08.01.2019 15:50

Залосно да залосније не мозе бити.Овај момак је за заљење...низаста висе.Нема он грама позитивног размисљања о реалном зивоту.Тај који га је васпитавао, или мозда није.....тај неко га је УПРОПАСТИО и унистио му зивот. Ниста мање, ниста висе....Назалост....није он једини.Има их мали милион.....у свим некадасњим југословенским републикама и покрајинама, а данас банана дрзавицама овисним од кредита ММФа. Лосом, нетацном, методицки погресном а намјерном (контра) едукацијом, добар дио Еx Yу омладине се СВЈЕСНО ТРУЈЕ сегрегационом националистицком политиком.Од малих ногу, у куци, на трибини стадиона, сколи и факултету, свјесно се омладина индоктринира да мрзи, а ако не директно да мрзи оно да диференцира људе и врсњаке на националној, вјерској расној политицкој основи и да се не друзи са њима.Ко год ома нормалне, сироке пријатељске погледе на свијет око себе и ко заговара сарадњу.....тај се одмах прогласава "издајником" и напада се на њега......Против оваквих појава енергицно се треба борити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

08.01.2019 20:17

Жалосно, слика говори више од хиљаду ријечи, а и примитивна и приглупа појава овог несретног, младог човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

09.01.2019 12:10

Вук длаку мења,......

ОДГОВОРИТЕ