Priveden zbog govora mržnje

Sin hrvatskog poslanika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Fejsbuku, javlja RTL.

Region 08.01.2019 | 14:30
Priveden zbog govora mržnje
Juče je u medijima objavljena fotografija koju je na svom profilu objavio Ivan Đakić, a na kojoj se vidi ustaša koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina.

22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić.

Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”. 

Đakić je Indexu, odmah nakon što su ga nazvali, priznao da je objavio odvratnu fotografiju.

"Jesam, jesam… ", odmah je priznao Đakić.

Sin HDZ-og poslanika pokušao se opravdati.

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se izvinjavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić Indexu.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

ЧикаВеља

08.01.2019 13:48

"синови тисућуљетње културе"...његов ђедо је Хитлера цвијећем посипао у Загребу,шта од овог Хрвоја да очекујемо . Србине,колико си био глуп кад си вјеровао у братство и јединство са овима и сличним њима.

ODGOVORITE
Name

mama-mia

08.01.2019 15:03

Nista ti nisi bolji od njega ,i tebe treba preispitati.

Name

srbija

08.01.2019 14:13

Mamu ti

ODGOVORITE
Name

Darwill

08.01.2019 14:25

Meni je lično žao ovog' čovjeka, tj. mladića. Žalim ga jer ima 22 godine, a vidim šta je njemu bitno i čime se on diči?! Pa. da li si uopšte išao u školu, šta je tvoja sfera razmišljanja, o čemu ti uopšte razmišljaš, s' kim se družiš i o čemu razgovaraš kada si u nekom' društvu?!

ODGOVORITE
Name

willi

08.01.2019 15:08

Tako je i jeste za zaljenje ,ovaj mladi covjek i njemu slicni bitce uvjek gubitnici .

Name

a..uuu

08.01.2019 15:32

Ono mu je deda na slici ..jel vidite koliko lice njih dvojica.

ODGOVORITE
Name

Ex Zvornicanin

08.01.2019 15:50

Zalosno da zalosnije ne moze biti.Ovaj momak je za zaljenje...nizasta vise.Nema on grama pozitivnog razmisljanja o realnom zivotu.Taj koji ga je vaspitavao, ili mozda nije.....taj neko ga je UPROPASTIO i unistio mu zivot. Nista manje, nista vise....Nazalost....nije on jedini.Ima ih mali milion.....u svim nekadasnjim jugoslovenskim republikama i pokrajinama, a danas banana drzavicama ovisnim od kredita MMFa. Losom, netacnom, metodicki pogresnom a namjernom (kontra) edukacijom, dobar dio Ex Yu omladine se SVJESNO TRUJE segregacionom nacionalistickom politikom.Od malih nogu, u kuci, na tribini stadiona, skoli i fakultetu, svjesno se omladina indoktrinira da mrzi, a ako ne direktno da mrzi ono da diferencira ljude i vrsnjake na nacionalnoj, vjerskoj rasnoj politickoj osnovi i da se ne druzi sa njima.Ko god oma normalne, siroke prijateljske poglede na svijet oko sebe i ko zagovara saradnju.....taj se odmah proglasava "izdajnikom" i napada se na njega......Protiv ovakvih pojava energicno se treba boriti.

ODGOVORITE
Name

neko

08.01.2019 20:17

Žalosno, slika govori više od hiljadu riječi, a i primitivna i priglupa pojava ovog nesretnog, mladog čovjeka.

ODGOVORITE
Name

007

09.01.2019 12:10

Vuk dlaku menja,......

ODGOVORITE