Вратио се Типса - побједом!

Типсаревић се вратио победом после годину и по дана! Српски тенисер, Јанко Типсаревић, вратио се победом после скоро годину и по дана на егзибиционом турниру Кујонг класик.

Тенис 08.01.2019 | 12:00
Вратио се Типса - побједом!
Типсаревић, који је последњи меч одиграо на УС опену 2017. године, савладао је домаћег играча Џејсона Кублера резултатом 6:4, 3:6, 12:10.

Јанко је тако на најбољи могући начин најавио повратак професионалном тенису после бројних повреда и операција, пошто ће учествовати на предстојећем Аустралијан опену.

Поред њега, успешан је био и други српски тенисер – Филип Крајиновић је у "балканском дербију" против Дамира Џумхура славио са лаганих 6:3, 6:2. 

Кујонг класик је традиционални егзибициони турнир који служи као припрема за први Гренд слем сезоне, који је на програму од 14. до 27. јануара.

Јанко Типсаревић поново игра!

Српски тенисер вратио се тенису после дуге и паузе, и то успешно.

Типсаревић је славио на егзибицији Кујонг класик у Аустралији, победивши домаћег тенисера Џејсона Кублера резултатом 6:4, 3:6, 12:10.

Српском играчу то је био први наступ после скоро годину и по дана паузе.

Он је претходно наступао на УС Опену крајем августа 2017. године, када је изгубио меч другог кола од Дијега Шварцмана.

Након тога Типсаревић је био присиљен да направи дугу паузу, током које је обавио неколико хируршких захвата.

Он је остао и без пласмана на АТП листи, а у августу прошле године саопштио је јавности да размишља о томе да ли ће и дефинитивно завршити каријеру. Упркос томе што није био спреман за повратак на челинџеру у Бањалуци у септембру, није одустао од тениса.

Недавно је саопштио да ће искористити заштићени ренкинг и наступити на првом гренд слему у новој сезони, Аустралијан Опену, који стартује 14. јануара у Мелбурну.

Победа после дуго времена добра је увертира за први такмичарски меч који ће ускоро уследити.

На истој егзибицији у Аустралији за први гренд слем у сезони спрема се и Филип Крајиновић, који је био бољи од Дамира Џумхура - 6:3, 6:2.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар