Vratio se Tipsa - pobjedom!

Tipsarević se vratio pobedom posle godinu i po dana! Srpski teniser, Janko Tipsarević, vratio se pobedom posle skoro godinu i po dana na egzibicionom turniru Kujong klasik.

Tenis 08.01.2019 | 12:00
Vratio se Tipsa - pobjedom!
Tipsarević, koji je poslednji meč odigrao na US openu 2017. godine, savladao je domaćeg igrača Džejsona Kublera rezultatom 6:4, 3:6, 12:10.

Janko je tako na najbolji mogući način najavio povratak profesionalnom tenisu posle brojnih povreda i operacija, pošto će učestvovati na predstojećem Australijan openu.

Pored njega, uspešan je bio i drugi srpski teniser – Filip Krajinović je u "balkanskom derbiju" protiv Damira Džumhura slavio sa laganih 6:3, 6:2. 

Kujong klasik je tradicionalni egzibicioni turnir koji služi kao priprema za prvi Grend slem sezone, koji je na programu od 14. do 27. januara.

Janko Tipsarević ponovo igra!

Srpski teniser vratio se tenisu posle duge i pauze, i to uspešno.

Tipsarević je slavio na egzibiciji Kujong klasik u Australiji, pobedivši domaćeg tenisera Džejsona Kublera rezultatom 6:4, 3:6, 12:10.

Srpskom igraču to je bio prvi nastup posle skoro godinu i po dana pauze.

On je prethodno nastupao na US Openu krajem avgusta 2017. godine, kada je izgubio meč drugog kola od Dijega Švarcmana.

Nakon toga Tipsarević je bio prisiljen da napravi dugu pauzu, tokom koje je obavio nekoliko hirurških zahvata.

On je ostao i bez plasmana na ATP listi, a u avgustu prošle godine saopštio je javnosti da razmišlja o tome da li će i definitivno završiti karijeru. Uprkos tome što nije bio spreman za povratak na čelindžeru u Banjaluci u septembru, nije odustao od tenisa.

Nedavno je saopštio da će iskoristiti zaštićeni renking i nastupiti na prvom grend slemu u novoj sezoni, Australijan Openu, koji startuje 14. januara u Melburnu.

Pobeda posle dugo vremena dobra je uvertira za prvi takmičarski meč koji će uskoro uslediti.

Na istoj egzibiciji u Australiji za prvi grend slem u sezoni sprema se i Filip Krajinović, koji je bio bolji od Damira Džumhura - 6:3, 6:2.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar