Рудари одбијају сићи у јаме

Синдикат рудара РМУ Зеница синоћ је и званично донио одлуку о ступању у штрајк тако да зенички рудари, који су због неисплаћеног топлог оброка за новембар прошле године, јуче одбили у другој смјени сићи у све три јаме, и даље остају на површини.

Босна и Херцеговина 08.01.2019 | 09:45
Рудари одбијају сићи у јаме
Како је казао члан Синдиката Нијаз Субашић, рудари очекују да се током дана ријеши проблем с Градском управом Града Зеница, која им је у петак блокирала рачун због прекида исплате дуга за накнаду за кориштење комуналног земљишта.

''Наше водјство, заједно с менаџментом фирме, поново је отишло у Градску управу, да покушају постићи договор. Градоначелник Фуад Касумовић их јуче није могао примити'', наводи Субашић.

Истиче да су из објективних разлога били пронађени обуставити исплату дуга по споразуму па им је због дуга од милион КМ Град Зеница одлучио блокирати рачун.

''Протеклих 20 година нико ништа није платио, а овај менаџмент је платио 1,2 милиона КМ. Не бјежи се од плаћања ни остатака дуга на рате, али чим се деблокира рачун. Новац је спреман'', истиче Субашић, додајући да рудари живе од тог топлог оброка.

Рудари, који нису радили ни трећу смјену, јутрос се нису окупили на капији испред управе подузећа, али нису сишли у јаме.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

08.01.2019 08:52

Какав треба бити УМ да закида и од овог најцрњег посла..страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2019 09:17

Паразит "градска управа" ко им је дао право на накнаду

Name

ЧикаВеља

08.01.2019 10:08

Овако се живи и ради у бољем "беиха"ентитету,људи живе од топлог оброка а сад и њега не исплаћују. Бакир се буса у прса производњом оружја а народ им ни за хљеб нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

08.01.2019 10:14

Некако је ту Додик крив, само се то јос крије.

ОДГОВОРИТЕ