ФА куп: Невешов пројектил нокаутирао Ливерпул!

Нису помогли ни Салах, ни Фирмино! Вулверхемптон се пласирао у четврто коло ФА купа.  Шок за "црвене", Вулвси избацили Ливерпул из ФА Купа! Фудбалери Вулверхемптона пласирали су се у четврто коло ФА купа Енглеске пошто су у последњем мечу треће рунде изненадили екипу Ливерпула (2:1).  Знамо који трофеј Ливерпул неће освојити у 2019. години! И на њега чекају дуже од деценије. . .

Фудбал 07.01.2019 | 22:54
ФА куп: Невешов пројектил нокаутирао Ливерпул!
Вучији чопор поново је изуједао Ливерпул. Вулверхемптон се пласирао у четврто коло енглеског ФА купа пошто је на свом стадиону савладао Редсе са 2:1  у врло узбудљивој утакмици.

То је други пут заредом да Вукови у јануару избацују Ливерпул из ФА купа, пошто се исто десило и пре две године.

Вечерас је тренер Јирген Клоп на терен стадиона Молино извео комбинован састав, а у стартној постави, рецимо, није било ни Мохамеда Салаха, ни Роберта Фирмина. И то му се обило о главу, па је Ливерпул доживео други пораз заредом, после неуспеха у дуелу са Манчестер Ситијем у Премијер лиги.

На све то у шесто минуту се повредио Дејан Ловрен, па је прилику да заигра добио 16-годишњи Холанђанин Ки Јана Хувер.

Била је ово тврда утакмица, без превише шанси, али је деловало да су Вулвси свежији и да, једноставно, виже желе да победе.

Епитет јунака домаћих навијача понео је млади португалски везиста Рубен Невеш који је у 55. минуту послао пројектил са више од 20 метара у доњи леви угао гола Симона Мињолеа.

Тек у 70. минуту ушли су Салах и Фирмино, запретили у неколико наврата, али се испоставило да је већ било касно. Одбрана домаће екипе је одрадила добар посао и Вулвси су заслужено прошли у даљу фазу такмичења.

Да би ово заисто могло да буде лепо вече за домаћу екипу најавио је Раул Хименез у који је у 38. минуту сјајним ударцем завршио контранапад по десној страни.

Јасно је било после тога да ће Ливерпул јаче да притисне ривала и такав приступ донео му је у изједначујући погодак који је дао Дивок Ориги у 51. минуту, после додавања Џејмса Милнера.

Без обзира што је ФА купу увек има великих изненађења, Ливерпул, који је недавно доживео први пораз у Премијер лиги, ипак је био велики фаворит.

Истина, Јирген Клоп је на терен стадиона "Молино" извео комбинован тим, а треба рећи да су "црвени" имали још један пех пошто се већ у другом минуту повредио Дејан Ловрен, па је морао да напусти терен.

Како год било, Вулвси су искористили своје шансе и заслужено су прошли даље. 

Домаћи тим је повео у 38. минуту. На средини терена велику грешку направио је Џејмс Милнер, лопту му је одузео Раул Хименез који је претрчао целу половину терена да би прецизним ударцем савладао Симона Мињолеа. 

Ливерпул је успео да изједначи у 51. минуту. Био је то одличан ударац Дивока Оригија са 18 метара који голман Вулверхемптона није успео да заустави. 

Ипак, четири минута касније, нови гол, испоставило се довољан и за велику победу Вулвса. 

Рубен Невеш је прихватио лопту на левој страни, потом направи који корак напред да би потом послао праву бомбу са 25 метара и мрежа Ливерпула се по други пут затресла. 

Имао је Ливерпул шансе да до краја изједначи, али трена истаћи одличног голмана Џона Рудија који је пред крај одбранио и одличан ударац Џердана Шаћирија.

Ливерпул је остао у трци за два од четири трофеја!

Фудбалери Јиргена Клопа одлично "гурају" у Премијер лиги - лидери су са четири бода више од Манчестер ситија - и навијачи прижељкују први трофеј првака Енглеске који се чека још од 1990. године, али већ сада знамо да неће освојити "дуплу круну".

Након елиминације из Карабао купа (Лига куп), Ливерпул је испао већ у 3. рунди ФА Купа пошто их је на "Молињону" надиграо Вулверхемптон резултатом 2:1 (1:0).

"Редси" су због густог распореда у претходном периоду наступили у "шареном" саставу, већ у 5. минуту остали без повређеног Дејана Ловрена кога је заменио тинејџер из Холандије, да би под притиском "вукова" Клоп у другом полувремену на терен послао Салаха и Фирмина...

НЕЋЕ ИХ С КЛОПОМ

Као тренер Дортмунда два пута је стизао до финала купа Немачке - и освојио један трофеј - док као "шеф" Ливерпула у четири покушаја у ФА Купу није прошао даље од четвртог кола овог такмичења.

Међутим, ни кључни првотимци Ливерпула нису успели да намуче Џона Радија коме је шут у оквир гола упутио само Дивок Ориги, и постигао гол, док је Ђердан Шаћири погодио пречку.

Када је у питању Вулверхемптон, играчи Нуна Еспирита Санта су искористили проблеме Ливерпула у одбрани (штопере играли Фабињо и 16-годишњи Ки-Јана Хувер), па су после грешке Џејмса Милнера дошли у вођство у 38. минуту преко Раула Хименеза.

Дивок Ориги је већ у 51. минуту изједначио, али је фантастичан шут Рубена Невеша у 55. минуту био неухватљив за резервног голмана Симона Мињолеа.

Ово је други везани пораз за "редсе" које за викенд чека меч са Брајтоном у ПЛ.

Ливерпул је последњи трофеј намењен шампиону Енглеске освојио у сезони 1989/90, последњи ФА Куп 2005/06, Лига Куп 2011/12, а Лигу шампиона 2004/05.

ВУЛВЕРХЕМПТОН: Руди - Боли, Коуди, Бенет - Винагр, Невеш, Дендонкер, Мутињо, Ђони (од 75. Доерти) - Жота (од 52. Каваљеро) и Хименез (од 83. Коста).

ЛИВЕРПУЛ: Мињоле - Камачо, Ловрен (од 5. Хувер), Фабињо, Морено - Џонс (од 70. Салах), Кеита, Милнер, Шаћири - Ориги, Стариџ (од 70. Фирмино).

РЕЗУЛТАТИ ФА КУП 3. КОЛО:

Вулверхемптон - Ливерпул 2:1 (1:0)

недеља

Фулам - Олдам 1:2 (0:0)
Манчестер сити - Ротерем 7:0 (3:0)
Милвол - Хал 2:1 (0:0)
Престон - Донкастер 1:3 (0:1)
КПР - Лидс 2:1 (0:1)
Шефилд јунајтед - Барнет 0:1 (0:1)
Вокинг - Вотфорд 0:2 (0:1)
Њупорт - Лестер сити 2:1 (1:0)

субота

Борнмут - Брајтон 1:3 (0:2)
Барнли - Барнсли 1:0 (0:0)
Манчестер јунајтед - Рединг 2:0 (2:0)
Шефилд венздеј - Лутон 0:0
Шрузбери - Стоук 1:1 (1:0)
ВБА - Виган 1:0 (1:0)
Вест Хем - Бирмингем 2:0 (1:0)
Акрингтон - Ипсвич 1:0 (0:0)
Астон Вила - Свонси 0:3 (0:1)
Болтон - Волсал 5:2 (0:1)
Брентфорд - Оксфорд јунајтед 1:0 (0:0)
Челси - Нотингем 2:0 (0:0)
Дерби - Саутемптон 2:2 (0:1)
Евертон - Линколн 2:1 (2:1)
Флитвуд - Вимблдон 2:3 (0:1)
Џилингем - Кардиф 1:0 (0:0)
Мидлсбро - Петерборо 5:0 (0:0)
Блекпул - Арсенал 0:3 (0:2)
Бристол сити - Хадерсфилд 1:0 (0:0)
Кристал Палас - Гримзби 1:0 (0:0)
Њукасл - Блекбурн 1:1 (0:0)
Норич - Портсмут 0:1 (0:0)

петак

Тренмер роверс - Тотенхем 0:7 (0:1)

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар