FA kup: Nevešov projektil nokautirao Liverpul!

Nisu pomogli ni Salah, ni Firmino! Vulverhempton se plasirao u četvrto kolo FA kupa.  Šok za "crvene", Vulvsi izbacili Liverpul iz FA Kupa! Fudbaleri Vulverhemptona plasirali su se u četvrto kolo FA kupa Engleske pošto su u poslednjem meču treće runde iznenadili ekipu Liverpula (2:1).  Znamo koji trofej Liverpul neće osvojiti u 2019. godini! I na njega čekaju duže od decenije. . .

Fudbal 07.01.2019 | 22:54
FA kup: Nevešov projektil nokautirao Liverpul!
Vučiji čopor ponovo je izujedao Liverpul. Vulverhempton se plasirao u četvrto kolo engleskog FA kupa pošto je na svom stadionu savladao Redse sa 2:1  u vrlo uzbudljivoj utakmici.

To je drugi put zaredom da Vukovi u januaru izbacuju Liverpul iz FA kupa, pošto se isto desilo i pre dve godine.

Večeras je trener Jirgen Klop na teren stadiona Molino izveo kombinovan sastav, a u startnoj postavi, recimo, nije bilo ni Mohameda Salaha, ni Roberta Firmina. I to mu se obilo o glavu, pa je Liverpul doživeo drugi poraz zaredom, posle neuspeha u duelu sa Mančester Sitijem u Premijer ligi.

Na sve to u šesto minutu se povredio Dejan Lovren, pa je priliku da zaigra dobio 16-godišnji Holanđanin Ki Jana Huver.

Bila je ovo tvrda utakmica, bez previše šansi, ali je delovalo da su Vulvsi svežiji i da, jednostavno, viže žele da pobede.

Epitet junaka domaćih navijača poneo je mladi portugalski vezista Ruben Neveš koji je u 55. minutu poslao projektil sa više od 20 metara u donji levi ugao gola Simona Minjolea.

Tek u 70. minutu ušli su Salah i Firmino, zapretili u nekoliko navrata, ali se ispostavilo da je već bilo kasno. Odbrana domaće ekipe je odradila dobar posao i Vulvsi su zasluženo prošli u dalju fazu takmičenja.

Da bi ovo zaisto moglo da bude lepo veče za domaću ekipu najavio je Raul Himenez u koji je u 38. minutu sjajnim udarcem završio kontranapad po desnoj strani.

Jasno je bilo posle toga da će Liverpul jače da pritisne rivala i takav pristup doneo mu je u izjednačujući pogodak koji je dao Divok Origi u 51. minutu, posle dodavanja Džejmsa Milnera.

Bez obzira što je FA kupu uvek ima velikih iznenađenja, Liverpul, koji je nedavno doživeo prvi poraz u Premijer ligi, ipak je bio veliki favorit.

Istina, Jirgen Klop je na teren stadiona "Molino" izveo kombinovan tim, a treba reći da su "crveni" imali još jedan peh pošto se već u drugom minutu povredio Dejan Lovren, pa je morao da napusti teren.

Kako god bilo, Vulvsi su iskoristili svoje šanse i zasluženo su prošli dalje. 

Domaći tim je poveo u 38. minutu. Na sredini terena veliku grešku napravio je Džejms Milner, loptu mu je oduzeo Raul Himenez koji je pretrčao celu polovinu terena da bi preciznim udarcem savladao Simona Minjolea. 

Liverpul je uspeo da izjednači u 51. minutu. Bio je to odličan udarac Divoka Origija sa 18 metara koji golman Vulverhemptona nije uspeo da zaustavi. 

Ipak, četiri minuta kasnije, novi gol, ispostavilo se dovoljan i za veliku pobedu Vulvsa. 

Ruben Neveš je prihvatio loptu na levoj strani, potom napravi koji korak napred da bi potom poslao pravu bombu sa 25 metara i mreža Liverpula se po drugi put zatresla. 

Imao je Liverpul šanse da do kraja izjednači, ali trena istaći odličnog golmana Džona Rudija koji je pred kraj odbranio i odličan udarac Džerdana Šaćirija.

Liverpul je ostao u trci za dva od četiri trofeja!

Fudbaleri Jirgena Klopa odlično "guraju" u Premijer ligi - lideri su sa četiri boda više od Mančester sitija - i navijači priželjkuju prvi trofej prvaka Engleske koji se čeka još od 1990. godine, ali već sada znamo da neće osvojiti "duplu krunu".

Nakon eliminacije iz Karabao kupa (Liga kup), Liverpul je ispao već u 3. rundi FA Kupa pošto ih je na "Molinjonu" nadigrao Vulverhempton rezultatom 2:1 (1:0).

"Redsi" su zbog gustog rasporeda u prethodnom periodu nastupili u "šarenom" sastavu, već u 5. minutu ostali bez povređenog Dejana Lovrena koga je zamenio tinejdžer iz Holandije, da bi pod pritiskom "vukova" Klop u drugom poluvremenu na teren poslao Salaha i Firmina...

NEĆE IH S KLOPOM

Kao trener Dortmunda dva puta je stizao do finala kupa Nemačke - i osvojio jedan trofej - dok kao "šef" Liverpula u četiri pokušaja u FA Kupu nije prošao dalje od četvrtog kola ovog takmičenja.

Međutim, ni ključni prvotimci Liverpula nisu uspeli da namuče Džona Radija kome je šut u okvir gola uputio samo Divok Origi, i postigao gol, dok je Đerdan Šaćiri pogodio prečku.

Kada je u pitanju Vulverhempton, igrači Nuna Espirita Santa su iskoristili probleme Liverpula u odbrani (štopere igrali Fabinjo i 16-godišnji Ki-Jana Huver), pa su posle greške Džejmsa Milnera došli u vođstvo u 38. minutu preko Raula Himeneza.

Divok Origi je već u 51. minutu izjednačio, ali je fantastičan šut Rubena Neveša u 55. minutu bio neuhvatljiv za rezervnog golmana Simona Minjolea.

Ovo je drugi vezani poraz za "redse" koje za vikend čeka meč sa Brajtonom u PL.

Liverpul je poslednji trofej namenjen šampionu Engleske osvojio u sezoni 1989/90, poslednji FA Kup 2005/06, Liga Kup 2011/12, a Ligu šampiona 2004/05.

VULVERHEMPTON: Rudi - Boli, Koudi, Benet - Vinagr, Neveš, Dendonker, Mutinjo, Đoni (od 75. Doerti) - Žota (od 52. Kavaljero) i Himenez (od 83. Kosta).

LIVERPUL: Minjole - Kamačo, Lovren (od 5. Huver), Fabinjo, Moreno - Džons (od 70. Salah), Keita, Milner, Šaćiri - Origi, Staridž (od 70. Firmino).

REZULTATI FA KUP 3. KOLO:

Vulverhempton - Liverpul 2:1 (1:0)

nedelja

Fulam - Oldam 1:2 (0:0)
Mančester siti - Roterem 7:0 (3:0)
Milvol - Hal 2:1 (0:0)
Preston - Donkaster 1:3 (0:1)
KPR - Lids 2:1 (0:1)
Šefild junajted - Barnet 0:1 (0:1)
Voking - Votford 0:2 (0:1)
Njuport - Lester siti 2:1 (1:0)

subota

Bornmut - Brajton 1:3 (0:2)
Barnli - Barnsli 1:0 (0:0)
Mančester junajted - Reding 2:0 (2:0)
Šefild venzdej - Luton 0:0
Šruzberi - Stouk 1:1 (1:0)
VBA - Vigan 1:0 (1:0)
Vest Hem - Birmingem 2:0 (1:0)
Akrington - Ipsvič 1:0 (0:0)
Aston Vila - Svonsi 0:3 (0:1)
Bolton - Volsal 5:2 (0:1)
Brentford - Oksford junajted 1:0 (0:0)
Čelsi - Notingem 2:0 (0:0)
Derbi - Sautempton 2:2 (0:1)
Everton - Linkoln 2:1 (2:1)
Flitvud - Vimbldon 2:3 (0:1)
Džilingem - Kardif 1:0 (0:0)
Midlsbro - Peterboro 5:0 (0:0)
Blekpul - Arsenal 0:3 (0:2)
Bristol siti - Hadersfild 1:0 (0:0)
Kristal Palas - Grimzbi 1:0 (0:0)
Njukasl - Blekburn 1:1 (0:0)
Norič - Portsmut 0:1 (0:0)

petak

Trenmer rovers - Totenhem 0:7 (0:1)

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar