Велики пех: Зверев пропушта Аустралијан опен?!

Покушаће да одмори и да се опорави на време, али битка с временом је у питању. . .  Зверев се повредио на тренингу, под упитником наступ у Мелбурну! Немачки тенисер, Александер Зверев, могао би да пропусти први гренд слем турнир сезоне на Аустралијан Опену.

Тенис 08.01.2019 | 11:15
Велики пех: Зверев пропушта Аустралијан опен?!
Александар Зверев је тријумфовао на "завршном мастерсу" у Лондону крајем 2018. године и тиме најавио одличну наредну годину, међутим повреда би могла да га спречи да учествује на првом гренд слему сезоне.

Млади немачки тенисер саопштио је публици у Аделејду да се повлачи са WТЦ турнира због повреде препона, а видећемо да ли је недељу дана довољно за опоравак.

У супротном, Зверев би могао да се повуче и са Аустралијан опена како не би ризиковао дужу паузу, што ће свакако бити штета за публику пошто се ради о четвртом фавориту за освајање једног од четири најважнија трофеја у тенису.

Зверев је претходно учествовао на Хопман купу, а повредио се на тренингу у Аделејду.

Победник АТП тур финала у Лондону се појавио на егзибицији "Светски тениски изазов" у Аделејду али само да би саопштио вест да мора да одустане од такмичења због повреде.

Вест је потврдио и директор турнира Дејвид Херн.

"Жао нам је што је Александер Зверев био приморан да се повуче са нашег турнира. Знамо колико се радовао што ће играти овде. Уместо њега играће Фернандо Вердаско", поручио је Херн. 

Вердаско ће тако играти против Борне Ћорића. 

Још није познато колико је озбиљна повреда немачког тенисера, али чини се да је у питању проблем са задњом ложом. Зверев се током тренинга пожалио да осећа болове, али касније је рекао да ће учинити све да у Мелбурн дође здрав. 

Гренд слем турнир у Мелбурну почиње 14. а завршава се 27. јануара.

Занимљиво, на Аустралијан опену није стизао даље од треће рунде.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар