Veliki peh: Zverev propušta Australijan open?!

Pokušaće da odmori i da se oporavi na vreme, ali bitka s vremenom je u pitanju. . .  Zverev se povredio na treningu, pod upitnikom nastup u Melburnu! Nemački teniser, Aleksander Zverev, mogao bi da propusti prvi grend slem turnir sezone na Australijan Openu.

Tenis 08.01.2019 | 11:15
Veliki peh: Zverev propušta Australijan open?!
Aleksandar Zverev je trijumfovao na "završnom mastersu" u Londonu krajem 2018. godine i time najavio odličnu narednu godinu, međutim povreda bi mogla da ga spreči da učestvuje na prvom grend slemu sezone.

Mladi nemački teniser saopštio je publici u Adelejdu da se povlači sa WTC turnira zbog povrede prepona, a videćemo da li je nedelju dana dovoljno za oporavak.

U suprotnom, Zverev bi mogao da se povuče i sa Australijan opena kako ne bi rizikovao dužu pauzu, što će svakako biti šteta za publiku pošto se radi o četvrtom favoritu za osvajanje jednog od četiri najvažnija trofeja u tenisu.

Zverev je prethodno učestvovao na Hopman kupu, a povredio se na treningu u Adelejdu.

Pobednik ATP tur finala u Londonu se pojavio na egzibiciji "Svetski teniski izazov" u Adelejdu ali samo da bi saopštio vest da mora da odustane od takmičenja zbog povrede.

Vest je potvrdio i direktor turnira Dejvid Hern.

"Žao nam je što je Aleksander Zverev bio primoran da se povuče sa našeg turnira. Znamo koliko se radovao što će igrati ovde. Umesto njega igraće Fernando Verdasko", poručio je Hern. 

Verdasko će tako igrati protiv Borne Ćorića. 

Još nije poznato koliko je ozbiljna povreda nemačkog tenisera, ali čini se da je u pitanju problem sa zadnjom ložom. Zverev se tokom treninga požalio da oseća bolove, ali kasnije je rekao da će učiniti sve da u Melburn dođe zdrav. 

Grend slem turnir u Melburnu počinje 14. a završava se 27. januara.

Zanimljivo, na Australijan openu nije stizao dalje od treće runde.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar