Харден: Јокић је сјајан, игра заиста одлично!

У ноћи између понедељка и уторка очекује нас велики судар у НБА лиги. Петопласирани на Западу, тим Хјустона, дочекује водећу екипи, тим Денвера.

Кошарка 07.01.2019 | 23:10
Харден: Јокић је сјајан, игра заиста одлично!
Нагетси су у одличној серији, Никола Јокић блиста из утакмице у утакмицу, док су Рокитси поражени од Портланд Блејзерса и сада желе да се исупе пред својим навијачима.

Нема дилеме да ће то бити интересантан меч који ће нам можда рећи нешто више о потенцијалима Денвера ове сезоне. Јокић против Хардена, то је нешто што изазива пажњу, а огласио се и Харден.

"Колико видим, Јокић је сада њихов можда и главни играч. Игра заиста добро, и Џамал Мајер је изузетан, мада је ту још неколико заиста одличних момака који добро шутирају и одлично их прате. Ни они као ни ми не желе да у овој фази имају повређених играча, тако да ће ово бити заиста важан меч за оба тима", поручио је Харден.

Немогуће је не приметити такве партије Јокића. Против Шарлота у прошлој утакмици је био незадржив. Постигао је 39 поена за неких 34 минута у игри и просто, ишло му је све од руке.

Да ли ће Јокић бити изгласан за Ол-стар утакмицу, то је друга прича, али чињеница је да је један од најбољих у овој сезони и да се игра Денвера без њега у тиму никако не може замислити.

Сусрет између Хјустона и Денвера игра се ноћас у два часа после поноћи по нашем времену.

Ко ће и како зауставити Хардена? Најтежи тест за Денвер у последње време.

Никола Јокић игра кошарку живота, а на његовим плећима Денвер неумољиво гази у НБА лиги и сва је прилика да ће са пол позиције на Западу приступити плеј-офу, који му је минуле године измакао у фото-финишу. После пет везаних победа, Нагетси ће у ноћи између понедељка и уторка одмерити снаге са Хјустоном. 

"Најозбиљнији тест за Денвер" - тим речима су медији у Сједињеним Америчким Државама најавили сусрет лидера и петопласиране екипе Западне конференције. И додали да су за Денвер утакмице против Хјустона ноћна мора, будући да су Рокитси славили на осам претходних окршаја.

Да је пред пуленима Мајкла Мелоуна паклено тежак посао најбоље сведочи податак да је Хјустон добио девет претходних мечева у свом Тојота Центру, али и да Џејмс Харден не намерава да испусти шансу која му се указује да освоји дуго чекану МВП награду. Харден је на претходних 10 утакмица бележио 40,8 поена, девет асистенција и 6,1 скок. Уколико Денвер спсути Хардена испод 30 поена победа не би требало да изостане. У супротном ће морати да буду на висини задатка у нападу против екипе која је "добра, а не врхунска" и где Харден води неку другу битку...

Мелоунов специјалац за одбрану је Тори Крејг, али са опорављеним Геријем Херисом и Полом Милсапомпитање је да ли ће за Крејга бити довољно минута. Коме год буде поверено чување Хардена, основни циљ биће онемогућити га да ствара отворене шутеве за три поена.

И док ће се у редовима Хјустона за све питати Харден, играчи на које би на другој страни требало обратити пажњу су Никола Јокић и Џамал Мари, који на последњих пет утакмица играју сјајно. Јокић постиже 25,6 поена уз 11,2 скока и девет асистенција (59,1% шута из игре), док је Мари на 25,8 поена, 5,6 скокова и 5,8 асистенција (48% из игре, 56,8% за три поена).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар