Harden: Jokić je sjajan, igra zaista odlično!

U noći između ponedeljka i utorka očekuje nas veliki sudar u NBA ligi. Petoplasirani na Zapadu, tim Hjustona, dočekuje vodeću ekipi, tim Denvera.

Košarka 07.01.2019 | 23:10
Harden: Jokić je sjajan, igra zaista odlično!
Nagetsi su u odličnoj seriji, Nikola Jokić blista iz utakmice u utakmicu, dok su Rokitsi poraženi od Portland Blejzersa i sada žele da se isupe pred svojim navijačima.

Nema dileme da će to biti interesantan meč koji će nam možda reći nešto više o potencijalima Denvera ove sezone. Jokić protiv Hardena, to je nešto što izaziva pažnju, a oglasio se i Harden.

"Koliko vidim, Jokić je sada njihov možda i glavni igrač. Igra zaista dobro, i Džamal Majer je izuzetan, mada je tu još nekoliko zaista odličnih momaka koji dobro šutiraju i odlično ih prate. Ni oni kao ni mi ne žele da u ovoj fazi imaju povređenih igrača, tako da će ovo biti zaista važan meč za oba tima", poručio je Harden.

Nemoguće je ne primetiti takve partije Jokića. Protiv Šarlota u prošloj utakmici je bio nezadrživ. Postigao je 39 poena za nekih 34 minuta u igri i prosto, išlo mu je sve od ruke.

Da li će Jokić biti izglasan za Ol-star utakmicu, to je druga priča, ali činjenica je da je jedan od najboljih u ovoj sezoni i da se igra Denvera bez njega u timu nikako ne može zamisliti.

Susret između Hjustona i Denvera igra se noćas u dva časa posle ponoći po našem vremenu.

Ko će i kako zaustaviti Hardena? Najteži test za Denver u poslednje vreme.

Nikola Jokić igra košarku života, a na njegovim plećima Denver neumoljivo gazi u NBA ligi i sva je prilika da će sa pol pozicije na Zapadu pristupiti plej-ofu, koji mu je minule godine izmakao u foto-finišu. Posle pet vezanih pobeda, Nagetsi će u noći između ponedeljka i utorka odmeriti snage sa Hjustonom. 

"Najozbiljniji test za Denver" - tim rečima su mediji u Sjedinjenim Američkim Državama najavili susret lidera i petoplasirane ekipe Zapadne konferencije. I dodali da su za Denver utakmice protiv Hjustona noćna mora, budući da su Rokitsi slavili na osam prethodnih okršaja.

Da je pred pulenima Majkla Melouna pakleno težak posao najbolje svedoči podatak da je Hjuston dobio devet prethodnih mečeva u svom Tojota Centru, ali i da Džejms Harden ne namerava da ispusti šansu koja mu se ukazuje da osvoji dugo čekanu MVP nagradu. Harden je na prethodnih 10 utakmica beležio 40,8 poena, devet asistencija i 6,1 skok. Ukoliko Denver spsuti Hardena ispod 30 poena pobeda ne bi trebalo da izostane. U suprotnom će morati da budu na visini zadatka u napadu protiv ekipe koja je "dobra, a ne vrhunska" i gde Harden vodi neku drugu bitku...

Melounov specijalac za odbranu je Tori Krejg, ali sa oporavljenim Gerijem Herisom i Polom Milsapompitanje je da li će za Krejga biti dovoljno minuta. Kome god bude povereno čuvanje Hardena, osnovni cilj biće onemogućiti ga da stvara otvorene šuteve za tri poena.

I dok će se u redovima Hjustona za sve pitati Harden, igrači na koje bi na drugoj strani trebalo obratiti pažnju su Nikola Jokić i Džamal Mari, koji na poslednjih pet utakmica igraju sjajno. Jokić postiže 25,6 poena uz 11,2 skoka i devet asistencija (59,1% šuta iz igre), dok je Mari na 25,8 poena, 5,6 skokova i 5,8 asistencija (48% iz igre, 56,8% za tri poena).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar