Интервју - Пено: Надам се пуном Пиониру против Партизана!

Посебна утакмица за мене јер се игра на дан Светог Стефана.  “Овај пут ће бити још лепше него прошле године”, каже српски кошаркаш који наступа за Албу из Берлина.

Кошарка 07.01.2019 | 20:45
Интервју - Пено: Надам се пуном Пиониру против Партизана!
Партизан се после тешке победе у последњој секунди спрема за наредни изазов у овој 2019. години, а то ће бити случај у Еврокупу против Албе из Берлина. Поново ће то бити меч који ће Партизан играти код куће, а када су амбиције црно-белих у европском такмичењу у питању - победе на свом паркету ће бити круцијалне за екипу Андрее Тринкијерија.

У Београд 9. јануара стиже Алба која је у првом колу добила Монако, а на том мечу је српски кошаркашСтефан Пено био врло добар са 10 датих поена.

Зато смо контактирали Пена да нам у најави утакмице изнесе своје импресије и очекивања пред судар са Партизаном. Пре свега - у каквом је расположењу Алба у овом моменту?

"За сада иде све како треба, уигравамо се што боље можемо и идемо утакмицу по утакмицу. С обзиром да смо имали доста проблема са повредама, добио сам шансу и покушао да је искористим да најбољи могући начин. Исто то покушавам да радим и сад кад су се вратили неки играчи. Задовољан сам, али увек може боље", каже Пено за МОЗЗАРТ Спорт.

Познато је претходних година да све екипе које долазе у Пионир зазиру од навијача Партизана. Ипак, Пено каже да се нада да ће трибине бити пуне. Очигледно воли да игра у таквој атмосфери.

"Сигурно ће бити тешка утакмица. Надам се пуном Пиониру. Ми долазимо после пораза у немачком првенству и желимо да одиграмо на нашем највишем нивоу. Наравно да ће Партизан истом мером изаћи на терен", каже Пено, кошаркашки изданак Барселоне.

Партизан је доста другачија екипа у односу на прошлогодишњи састав. Реално говорећи, другачији је и у односу на састав са почетка сезоне. Последња два играча која су стигла су Алекс Ренфро и Никола Јанковић.

Како се Партизанов састав чини Пену?

"Млада екипа са пар добрих искусних играча. То је, мислим, најбољи склоп. Ту је и одличан тренер против ког сам играо прошле године. Свакако да временом могу да буду још бољи и уигранији. Гледао сам Партизан наравно, кад год сам стигао и имао времена", истиче Пено.

Које су предности, а које мане Албе у односу на Партизан?

"Веома смо две сличне екипе. Младе, са не много искуства. И то мислим да могу да буду и мане и предности оба тима. Биће занимљиво", каже Пено, а ми додајемо да би Алба и на овом мечу требало да игра без врло важног играча Пејтона Сиве. Најављено је да га неће бити на паркету неколико седмица због повреде колена десне ноге. Утолико ће улога Стефана Пена бити важнија.

Пено је и прошле године играо против Партизана. Али, овај меч ће бити посебан за њега због дана на који се игра.

"Прошле године сам дошао, исто смо играли против Партизана и био је леп осећај. А овај пут ће бити још лепше јер играм на дан своје славе, на дан Светог Стефана", каже Пено.

Какву атмосферу очекује?

"Видим да их (навијача, прим.аут) има много више него прошле године и то ме радује. Очекујем добру атмосферу какву они знају да направе".

На крају, поред Албе и Партизана ту су и Ритас, као и Монако. Делује, врло уједначена група са екипама које свака сваку може да добије.

"Све екипе у ТОП 16 су јаке, тако је и наша група. Мислим да ће се одлучивати у последњем колу. Све баш изгледа изједначено", закључио је Пено јављање за МОЗЗАРТ Спорт.

Меч између Партизана и Албе игра се 9. јануара од 20 часова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар