Intervju - Peno: Nadam se punom Pioniru protiv Partizana!

Posebna utakmica za mene jer se igra na dan Svetog Stefana.  “Ovaj put će biti još lepše nego prošle godine”, kaže srpski košarkaš koji nastupa za Albu iz Berlina.

Košarka 07.01.2019 | 20:45
Intervju - Peno: Nadam se punom Pioniru protiv Partizana!
Partizan se posle teške pobede u poslednjoj sekundi sprema za naredni izazov u ovoj 2019. godini, a to će biti slučaj u Evrokupu protiv Albe iz Berlina. Ponovo će to biti meč koji će Partizan igrati kod kuće, a kada su ambicije crno-belih u evropskom takmičenju u pitanju - pobede na svom parketu će biti krucijalne za ekipu Andree Trinkijerija.

U Beograd 9. januara stiže Alba koja je u prvom kolu dobila Monako, a na tom meču je srpski košarkašStefan Peno bio vrlo dobar sa 10 datih poena.

Zato smo kontaktirali Pena da nam u najavi utakmice iznese svoje impresije i očekivanja pred sudar sa Partizanom. Pre svega - u kakvom je raspoloženju Alba u ovom momentu?

"Za sada ide sve kako treba, uigravamo se što bolje možemo i idemo utakmicu po utakmicu. S obzirom da smo imali dosta problema sa povredama, dobio sam šansu i pokušao da je iskoristim da najbolji mogući način. Isto to pokušavam da radim i sad kad su se vratili neki igrači. Zadovoljan sam, ali uvek može bolje", kaže Peno za MOZZART Sport.

Poznato je prethodnih godina da sve ekipe koje dolaze u Pionir zaziru od navijača Partizana. Ipak, Peno kaže da se nada da će tribine biti pune. Očigledno voli da igra u takvoj atmosferi.

"Sigurno će biti teška utakmica. Nadam se punom Pioniru. Mi dolazimo posle poraza u nemačkom prvenstvu i želimo da odigramo na našem najvišem nivou. Naravno da će Partizan istom merom izaći na teren", kaže Peno, košarkaški izdanak Barselone.

Partizan je dosta drugačija ekipa u odnosu na prošlogodišnji sastav. Realno govoreći, drugačiji je i u odnosu na sastav sa početka sezone. Poslednja dva igrača koja su stigla su Aleks Renfro i Nikola Janković.

Kako se Partizanov sastav čini Penu?

"Mlada ekipa sa par dobrih iskusnih igrača. To je, mislim, najbolji sklop. Tu je i odličan trener protiv kog sam igrao prošle godine. Svakako da vremenom mogu da budu još bolji i uigraniji. Gledao sam Partizan naravno, kad god sam stigao i imao vremena", ističe Peno.

Koje su prednosti, a koje mane Albe u odnosu na Partizan?

"Veoma smo dve slične ekipe. Mlade, sa ne mnogo iskustva. I to mislim da mogu da budu i mane i prednosti oba tima. Biće zanimljivo", kaže Peno, a mi dodajemo da bi Alba i na ovom meču trebalo da igra bez vrlo važnog igrača Pejtona Sive. Najavljeno je da ga neće biti na parketu nekoliko sedmica zbog povrede kolena desne noge. Utoliko će uloga Stefana Pena biti važnija.

Peno je i prošle godine igrao protiv Partizana. Ali, ovaj meč će biti poseban za njega zbog dana na koji se igra.

"Prošle godine sam došao, isto smo igrali protiv Partizana i bio je lep osećaj. A ovaj put će biti još lepše jer igram na dan svoje slave, na dan Svetog Stefana", kaže Peno.

Kakvu atmosferu očekuje?

"Vidim da ih (navijača, prim.aut) ima mnogo više nego prošle godine i to me raduje. Očekujem dobru atmosferu kakvu oni znaju da naprave".

Na kraju, pored Albe i Partizana tu su i Ritas, kao i Monako. Deluje, vrlo ujednačena grupa sa ekipama koje svaka svaku može da dobije.

"Sve ekipe u TOP 16 su jake, tako je i naša grupa. Mislim da će se odlučivati u poslednjem kolu. Sve baš izgleda izjednačeno", zaključio je Peno javljanje za MOZZART Sport.

Meč između Partizana i Albe igra se 9. januara od 20 časova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar