Забрана рада кафића у центру

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић донио је наредбу о привременој забрани рада више од стотину угоститељских и других објеката на подручју града сутра и у сриједу, 9. јануара.

Република Српска 07.01.2019 | 15:17
Забрана рада кафића у центру
Наредба је донесена на захтјев Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Полицијске управе Бањалука, чији је задатак да обезбиједи несметано одржавање прославе 9. јануара - Дана Републике, саопштено је из Градске управе.

Овом наредбом прецизирано је да се сутра од 10.00 до 18.00 часова привремено забрањује рад угоститељских и других објеката у ужем центру града у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на Тргу Крајине, у Видовданској улици, Улици бана Милосављевића, Улици владике Платона, Српској улици, на Тргу српских јунака, те у улицама Јеврејска, Гајева и Иве Лоле Рибара.

Забрањује се рад угоститељских и других објеката и на Тргу Републике Српске, у парку "Петар Кочић", те у улицама Марије Бурсаћ, Веселина Маслеше и Краља Алфонса Тринаестог.

У сриједу, 9. јануара од 9.00 до 18.00 часова, осим ових, привремено је забрањен и рад објеката у Алеји Светог Саве и Гундулићевој улици.

Извршење задатака из ове наредбе контролисаће Одјељење за инспекцијске послове и Одјељење комуналне полиције Градске управе, уз асистенцију припадника Полицијске управе Бањалука, наводи се у саопштењу. 

(Срна)