Zabrana rada kafića u centru

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić donio je naredbu o privremenoj zabrani rada više od stotinu ugostiteljskih i drugih objekata na području grada sutra i u srijedu, 9. januara.

Republika Srpska 07.01.2019 | 15:17
Zabrana rada kafića u centru
Naredba je donesena na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Policijske uprave Banjaluka, čiji je zadatak da obezbijedi nesmetano održavanje proslave 9. januara - Dana Republike, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovom naredbom precizirano je da se sutra od 10.00 do 18.00 časova privremeno zabranjuje rad ugostiteljskih i drugih objekata u užem centru grada u Ulici kralja Petra Prvog Кarađorđevića, na Trgu Кrajine, u Vidovdanskoj ulici, Ulici bana Milosavljevića, Ulici vladike Platona, Srpskoj ulici, na Trgu srpskih junaka, te u ulicama Jevrejska, Gajeva i Ive Lole Ribara.

Zabranjuje se rad ugostiteljskih i drugih objekata i na Trgu Republike Srpske, u parku "Petar Кočić", te u ulicama Marije Bursać, Veselina Masleše i Кralja Alfonsa Trinaestog.

U srijedu, 9. januara od 9.00 do 18.00 časova, osim ovih, privremeno je zabranjen i rad objekata u Aleji Svetog Save i Gundulićevoj ulici.

Izvršenje zadataka iz ove naredbe kontrolisaće Odjeljenje za inspekcijske poslove i Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave, uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Banjaluka, navodi se u saopštenju. 

(Srna)