Док имамо љубав ми смо у Богу

Суштина Божића је да праштамо једни другима и да се волимо – поручио је у божићној бесједи, након свете архијереске литургије у Саборном храму рођења пресвете Богородице у Бијељини, епископ зворничко-тузлански Фотије.

Република Српска 07.01.2019 | 09:45
Док имамо љубав ми смо у Богу
Божић је празник који нам показује пут спасења и не узима слободу људима. Док имамо љубави у себи ми смо у Богу и Бог је у нама и тако ширимо заједницу љубави са ближњима својима – истакао је епископ зворничко-тузлански Фотије у обраћању великом броју окупљених вјерника.

“Ми свједочимо и црква свједочи више од двије хиљаде година, Бог је постао човјек да би ми људи постали Богови по благодети. То је суштина овог празника и тако треба да живимо, од Божића до Божића, да нам сваки дан Буде Божић, да будемо дјеца Божића, да праштамо једни другима да волимо једни друге, јер тако ћемо испунити захтјев Христов”, поручио је епископ Фотије.

Божићно јутрење у Саборном храму у Бијељини окупио је велики број младих, духовно испуњених значајем и порукама данашњег празника.

“Божић за мене и породицу је најрадоснији хришћански празник, обиљежавамо га у кругу породице. Поруке које Божић носи јесте то да треба сви једни другима да праштамо, треба да живимо у миру, слози, љубави, да нам Бог свима помогне”, каже један суграђанин, кога смо анкетирали.

“За мене то представља нешто посебно, омиљени празник, моја породица прати традицију и обичаје и драго ми је да сам научила много о том празнику и моћи да преносим и даље”, прича нам једна од многобројних младих дјевојака.

“Божићне поруке су да треба сви да се ујединимо, читава породица да буде заједно и треба једни друге да волимо и поштујемо као свог брата и сестру”, додаје један од дјечака.

Уз чесницу, печеницу, те бројне божићне посластице, вјерници у кругу својих најмилијих славе рођење Исуса Христа.

(БН)