Dok imamo ljubav mi smo u Bogu

Suština Božića je da praštamo jedni drugima i da se volimo – poručio je u božićnoj besjedi, nakon svete arhijereske liturgije u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice u Bijeljini, episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Republika Srpska 07.01.2019 | 09:45
Dok imamo ljubav mi smo u Bogu
Božić je praznik koji nam pokazuje put spasenja i ne uzima slobodu ljudima. Dok imamo ljubavi u sebi mi smo u Bogu i Bog je u nama i tako širimo zajednicu ljubavi sa bližnjima svojima – istakao je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije u obraćanju velikom broju okupljenih vjernika.

“Mi svjedočimo i crkva svjedoči više od dvije hiljade godina, Bog je postao čovjek da bi mi ljudi postali Bogovi po blagodeti. To je suština ovog praznika i tako treba da živimo, od Božića do Božića, da nam svaki dan Bude Božić, da budemo djeca Božića, da praštamo jedni drugima da volimo jedni druge, jer tako ćemo ispuniti zahtjev Hristov”, poručio je episkop Fotije.

Božićno jutrenje u Sabornom hramu u Bijeljini okupio je veliki broj mladih, duhovno ispunjenih značajem i porukama današnjeg praznika.

“Božić za mene i porodicu je najradosniji hrišćanski praznik, obilježavamo ga u krugu porodice. Poruke koje Božić nosi jeste to da treba svi jedni drugima da praštamo, treba da živimo u miru, slozi, ljubavi, da nam Bog svima pomogne”, kaže jedan sugrađanin, koga smo anketirali.

“Za mene to predstavlja nešto posebno, omiljeni praznik, moja porodica prati tradiciju i običaje i drago mi je da sam naučila mnogo o tom prazniku i moći da prenosim i dalje”, priča nam jedna od mnogobrojnih mladih djevojaka.

“Božićne poruke su da treba svi da se ujedinimo, čitava porodica da bude zajedno i treba jedni druge da volimo i poštujemo kao svog brata i sestru”, dodaje jedan od dječaka.

Uz česnicu, pečenicu, te brojne božićne poslastice, vjernici u krugu svojih najmilijih slave rođenje Isusa Hrista.

(BN)