Не, није се уплашио: Кобајаши у историји!

"Гренд слем" и историја Кобајашија на турнеји Четири скакаонице! Јапански ски скакач Рјоју Кобајаши победио је у генералном пласману турнеје "Четири скакаонице".  Јапанац је постао тек трећи скакач у историји који је комплетирао грен слем на Новогодишњој турнеји. Браво, дечко!

Остали спортови 06.01.2019 | 22:55
Не, није се уплашио: Кобајаши у историји!
Млади Јапанац исписао је историју ски скокова, пошто је победио је на све четири скакаонице – Оберстдорф, Гармиш-Партенхкирхен, Инсбрук, и на крају Бишофсхофен.

Кобајаши се овако придружио Камилу Стоху и Свену Ханавалду, као једини ски скакач у историји овог спорта који је успео да слави на све четири скакаонице.

И пре последњег такмичења било је јасно да ће Кобајаши остварити победу у укупном поретку, пошто је имао огромну предност у односу на Немца Маркуса Ајзенбихлера. 

У Бишофсхофену је само потврдио доминацију и са скоковима од 136 и 137 метара дошао до првог места. Други је завршио Давид Кубацки , док је трећи Штефан Крафт. 

Када је реч о генералном пласману Кобајаши је сакупио укупно 1.098 бодова, 62 више од Маркуса Ајзенбихлера и 83,9 више од Штефана Лајеа.