ШПА: Барса трља руке, реми Севиље и Атлетика!

Фудбалери Севиље и Атлетико Мадрида одиграли су нерешено 1:1 у дербију 18. кола шпанске Ла Лиге.  Сунце Андалузије успавало Севиљу и Атлетико! Није било победника у дербију на Писхуану.

Фудбал 06.01.2019 | 19:15
ШПА: Барса трља руке, реми Севиље и Атлетика!
Севиља и Атлетико одиграли су неизвесну утакмицу која је решена у финишу првог полувремена, када су постигнута оба поготка.

Прво је Висам Бен Једер довео домаћина у вођство и крунисао нешто бољу игру Андалужана, али су "Јорганџије" пре одласка на одмор дошле до изједначења, готово без шансе.

Фантастично је слободан ударац извео Антоан Гризман са ивице казненог простора и поставио, испоставиће се, коначан резултат. 

Обе екипе су до краја сусрета имале прилике, али су мреже мировале. 

Овом ремију највише ће се обрадовати првопласирана Барселона, која током вечери има шансу да повећа разлику у односу на пратиоце. Атлетико је остао други са 35 бодова, два мање од Каталонаца, а два више од Севиље.

Шаховска партија у сунчаној Андалузији завршена је ремијем домаће Севиље и мадридског Атлетика (1:1) у утакмици 18. кола шпанске Примере, а оваквом резултату највише ће де са радује лидер Барселона која има прилику вечерас да увеће предност на табели у односу на тим Дијега Симеонеа.

Упркос оваквом исходу и једни и други могу макар делимично да буду задовољни јер су продужили серије утакмица без пораза у свим такмичењима. Севиљи је то био седми меч заредом, а Атлетику чак 14 да нису погнуте главе напустили терен.

Први је запретио Атлетико у 27. минуту када је Антоан Гризман шутирао са ивице казненог простора, али је Томас Вацлик парадом сачувао мрежу. Севиља је одговорила четири минута касније, међутим, покушај главом Ескудера завршио је изнад пречке.

Севиља је полако преузела контролу над ситуацијом на терену, па је у 36. минуту Мадриђанима запретио и Андре Силва који је погодио стативу. Минут касније грешке није било. Бен Једер се лепо снашао на петерцу Атлетика и из окрета послао лопту у мрежу.

Атлетико се тргао после тога, па је у последњем минуту првог полувремена Антоан Гризман сјајно извео слободан ударац и затресао мрежу немоћног Вачлика.

Нешто агресивније су Јорганџије ушле у друго полувреме, па је Саул у 48. минуту тестирао Вачликове рефлексе још једном. Пет минута касније било је узбуђења и на другој страни, али не и поготка Пабла Сарабије.

Могао је Бен Једер у 69. минуту поново да се упише у стрелце, ипак, гађао поред десне стативе.  Одличну шансу за госте осам минута пре краја пропустио је Гризман, а “реванширао” му се Гнањон чији ударац је у 89. минуту Јан Облак зауставио крајњим напором.

Ова утакмица остаће упамћена и по дебију 17-годишњег Брајана Хила за Севиљу који је одиграо последњих минут и по.

Ла Лига – 18. коло:

недеља:

Еибар – Виљареал 0:0 (0:0)

Севиља – Атлетико Мадрид 1:1 (1:1)
(Бен Једер 37 – Гризман 45)

18.30 Реал Мадрид – Реал Сосиједад
20.45 Хетафе – Барселона

понедељак:

21.00 Селта – Атлетик Билбао

петак:

Леванте – Ђирона 2:2 (0:1)
(Моралес 58, Коке 86 – Порту 31, Гарсија 72)

Еспањол – Леганес 1:0 (1:0)
(Иглесиас 9)

субота:

Уеска – Бетис 2:1 (0:0)
(Фереиро 74, Ривера 79 – Санабрија 55)

Ваљадолид – Рајо Ваљекано 0:1 (0:1)
(Медран 1)

Алавес – Валенсија 2:1 (2:1)
(Бастон 21, Пина 45+1 – Парехо 14)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар