ŠPA: Barsa trlja ruke, remi Sevilje i Atletika!

Fudbaleri Sevilje i Atletiko Madrida odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 18. kola španske La Lige.  Sunce Andaluzije uspavalo Sevilju i Atletiko! Nije bilo pobednika u derbiju na Pishuanu.

Fudbal 06.01.2019 | 19:15
ŠPA: Barsa trlja ruke, remi Sevilje i Atletika!
Sevilja i Atletiko odigrali su neizvesnu utakmicu koja je rešena u finišu prvog poluvremena, kada su postignuta oba pogotka.

Prvo je Visam Ben Jeder doveo domaćina u vođstvo i krunisao nešto bolju igru Andalužana, ali su "Jorgandžije" pre odlaska na odmor došle do izjednačenja, gotovo bez šanse.

Fantastično je slobodan udarac izveo Antoan Grizman sa ivice kaznenog prostora i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat. 

Obe ekipe su do kraja susreta imale prilike, ali su mreže mirovale. 

Ovom remiju najviše će se obradovati prvoplasirana Barselona, koja tokom večeri ima šansu da poveća razliku u odnosu na pratioce. Atletiko je ostao drugi sa 35 bodova, dva manje od Katalonaca, a dva više od Sevilje.

Šahovska partija u sunčanoj Andaluziji završena je remijem domaće Sevilje i madridskog Atletika (1:1) u utakmici 18. kola španske Primere, a ovakvom rezultatu najviše će de sa raduje lider Barselona koja ima priliku večeras da uveće prednost na tabeli u odnosu na tim Dijega Simeonea.

Uprkos ovakvom ishodu i jedni i drugi mogu makar delimično da budu zadovoljni jer su produžili serije utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Sevilji je to bio sedmi meč zaredom, a Atletiku čak 14 da nisu pognute glave napustili teren.

Prvi je zapretio Atletiko u 27. minutu kada je Antoan Grizman šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Tomas Vaclik paradom sačuvao mrežu. Sevilja je odgovorila četiri minuta kasnije, međutim, pokušaj glavom Eskudera završio je iznad prečke.

Sevilja je polako preuzela kontrolu nad situacijom na terenu, pa je u 36. minutu Madriđanima zapretio i Andre Silva koji je pogodio stativu. Minut kasnije greške nije bilo. Ben Jeder se lepo snašao na petercu Atletika i iz okreta poslao loptu u mrežu.

Atletiko se trgao posle toga, pa je u poslednjem minutu prvog poluvremena Antoan Grizman sjajno izveo slobodan udarac i zatresao mrežu nemoćnog Vačlika.

Nešto agresivnije su Jorgandžije ušle u drugo poluvreme, pa je Saul u 48. minutu testirao Vačlikove reflekse još jednom. Pet minuta kasnije bilo je uzbuđenja i na drugoj strani, ali ne i pogotka Pabla Sarabije.

Mogao je Ben Jeder u 69. minutu ponovo da se upiše u strelce, ipak, gađao pored desne stative.  Odličnu šansu za goste osam minuta pre kraja propustio je Grizman, a “revanširao” mu se Gnanjon čiji udarac je u 89. minutu Jan Oblak zaustavio krajnjim naporom.

Ova utakmica ostaće upamćena i po debiju 17-godišnjeg Brajana Hila za Sevilju koji je odigrao poslednjih minut i po.

La Liga – 18. kolo:

nedelja:

Eibar – Viljareal 0:0 (0:0)

Sevilja – Atletiko Madrid 1:1 (1:1)
(Ben Jeder 37 – Grizman 45)

18.30 Real Madrid – Real Sosijedad
20.45 Hetafe – Barselona

ponedeljak:

21.00 Selta – Atletik Bilbao

petak:

Levante – Đirona 2:2 (0:1)
(Morales 58, Koke 86 – Portu 31, Garsija 72)

Espanjol – Leganes 1:0 (1:0)
(Iglesias 9)

subota:

Ueska – Betis 2:1 (0:0)
(Fereiro 74, Rivera 79 – Sanabrija 55)

Valjadolid – Rajo Valjekano 0:1 (0:1)
(Medran 1)

Alaves – Valensija 2:1 (2:1)
(Baston 21, Pina 45+1 – Pareho 14)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar