ФРА Куп: Шокантан пораз Марсеља од четвртолигаша!

Радоњићу 10 минута против четвртолигаша! Фудбалери Олимпика из Марсеља доживели су шокантну елиминацију од четвртолигаша у трећем колу француског Лига купа.  Летеће перје на Велодрому: Марсељ пао најниже – испао од четвртолигаша! Андрезје припредио велику сензацију – 2:0.

Фудбал 06.01.2019 | 17:45
ФРА Куп: Шокантан пораз Марсеља од четвртолигаша!
Марсељ је доживео велики шамар од екипе Андрезје која је славила резултатом 2:0.

Тим који тренутно заузима четврту позицију на табели четврте лиге искористио је велике грешке голмана Стива Манданде и погоцима у првом, односно другом полувремену, стигао до једног од највећих успеха у историји клуба.

У 17. минуту је чувар мреже домаћих направио велики кикс, после корнера није дохватио лопту коју је у пражну мрежу послао Нгвабије. 

Изабраници Рудија Гарсије нападали су узалудно, али је у финишу после одличне контре и нове комичне реакције Манданде, Мила поставио коначан резултат. 

Српски репрезентативац Немања Радоњић поново није био у плану тренера, без обзира што је противник оваквог реномена, па је добио само последњих десетак минута.

Сезона је тек на половини, али може се рећи да је завршена за Олимпик из Марсеља. Клуб са Велодрома грца у Лиги 1 и далеко је од зоне Лиге шампиона, испао је из Лига Европе, а данас је екипа Рудија Гарсије пала најниже. После данашње елиминацијне из Купа Француске летеће перје на Велодрому.

Некадашњи првак Европе положио је оружје пред шестопласираним тимом четврте француске лиге Андрезјеом (2:0). Куп Француске из године у годниу показује своју превртљиву ћуд, али нико није очекивао да ће се чета са Велодрома данас оклизнути. Посебно, што је тренер гостију Рудија Гарсија на терен послао најјаче адуте. Дакле, у стартној постави су били Паје, Окампос, Сансон, Луиз Густаво, Тован...

Ништа није вредело. Тим који је због недостатка услова играо у Сент Етјену повео је поготком, Лионовог детета. Велики кикс направио је Стив Манданда у 17. минуту. Остао је кратак после центаршута из корнера, а лопту је у празну мрежу закуцао Нгвабије. Реч је о штоперу рођеном 1998. године.

Имао је Олимпик више од игре. Чак 18 удараца ка голу данашњег ривала, али видело се да је екипа Рудија Гарсије убијена у појам. Морао је Гарсија да у другом полувремену у игру убаци Стротмана и Максима Лопеза. Није вредело. Храбри домаћин је стигао до још једног гола.

И опет је слаба реакција Манданде кумовала великој сензацији. Истина после дуге лопте, па потом и центаршута са леве стране, одбрана Марсеља је била сувише пасивна. До лопте је стигао Мила и сместио је у мрежу.

Српски репрезентативац Немања Радоњић је добио поверење Рудија Гарсија од 84. минута када је заменио Сансона, али није успео ништа да промени на терену. 

Мучио се и Монако у судару са петолигашем, Канетом Ан Русилоном. Ипак, није дозволио изненађење као Олимпик из Марсеља. За пролаз у наредну рунду био је довољан погодак Силе у другом минуту.  

Лига куп Француске – треће коло:

недеља:

Андрезје – Олимпик Марсељ 2:0 (1:0)
Кане Русијон – Монако 0:1 (0:1)
Рен – Брест 2:2 (1:2)

17.15 Бордо – Л’Авр
17.15 Лонго – Витр
17.15 Ноиси-л-Гранд – Ажаксјо
17.15 Олимпик Стразбур – Сент Етјен
17.15 Сент-Приве – Орилак
17.15 Тулуз – Ница
20.45 Понтиви – Пари Сен Жермен 

субота:

Бастија – Конкарно 2:2 (1:1) победа Бастије после пенала
Ик Кроа – Раон Л’етап 2:0 (0:0)
Маригнан – Клермон 1:1 (0:1) победа Маригнана после пенала
Тур – Лезербијер 1:2 (0:1)
Вири-Шатијон – Анжер 1:0 (0:0)
Амијен – Валенсијен 1:0 (0:0)
Бержерак – Ниор 2:1 (2:1)
Л’Пуј – Нанси 0:1 (0:1)
Лион Душер – Ним 3:0 (1:0)
Орлеан – Ајглон Ламентин 3:2 (1:1) после продужетака
Понтивјен – Генган 2:4 (1:2)
Саноа – Монпелије 1:0 (0:0)
Гравелин – Вијефранш 0:3 (0:0) после продужетака
Ред Стар – Каен 0:1 (0:0)
Шилтигхајм – Дижон 1:3 (0:0)
Сет – Лимонест 1:0 (0:0)
Сент Квентин – Мец 1:2 (0:1) после продужетака
Бурж – Лион 0:2 (0:0) 

понедељак:

20.55 Лил – Сошо

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар