FRA Kup: Šokantan poraz Marselja od četvrtoligaša!

Radonjiću 10 minuta protiv četvrtoligaša! Fudbaleri Olimpika iz Marselja doživeli su šokantnu eliminaciju od četvrtoligaša u trećem kolu francuskog Liga kupa.  Leteće perje na Velodromu: Marselj pao najniže – ispao od četvrtoligaša! Andrezje pripredio veliku senzaciju – 2:0.

Fudbal 06.01.2019 | 17:45
FRA Kup: Šokantan poraz Marselja od četvrtoligaša!
Marselj je doživeo veliki šamar od ekipe Andrezje koja je slavila rezultatom 2:0.

Tim koji trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli četvrte lige iskoristio je velike greške golmana Stiva Mandande i pogocima u prvom, odnosno drugom poluvremenu, stigao do jednog od najvećih uspeha u istoriji kluba.

U 17. minutu je čuvar mreže domaćih napravio veliki kiks, posle kornera nije dohvatio loptu koju je u pražnu mrežu poslao Ngvabije. 

Izabranici Rudija Garsije napadali su uzaludno, ali je u finišu posle odlične kontre i nove komične reakcije Mandande, Mila postavio konačan rezultat. 

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić ponovo nije bio u planu trenera, bez obzira što je protivnik ovakvog renomena, pa je dobio samo poslednjih desetak minuta.

Sezona je tek na polovini, ali može se reći da je završena za Olimpik iz Marselja. Klub sa Velodroma grca u Ligi 1 i daleko je od zone Lige šampiona, ispao je iz Liga Evrope, a danas je ekipa Rudija Garsije pala najniže. Posle današnje eliminacijne iz Kupa Francuske leteće perje na Velodromu.

Nekadašnji prvak Evrope položio je oružje pred šestoplasiranim timom četvrte francuske lige Andrezjeom (2:0). Kup Francuske iz godine u godniu pokazuje svoju prevrtljivu ćud, ali niko nije očekivao da će se četa sa Velodroma danas okliznuti. Posebno, što je trener gostiju Rudija Garsija na teren poslao najjače adute. Dakle, u startnoj postavi su bili Paje, Okampos, Sanson, Luiz Gustavo, Tovan...

Ništa nije vredelo. Tim koji je zbog nedostatka uslova igrao u Sent Etjenu poveo je pogotkom, Lionovog deteta. Veliki kiks napravio je Stiv Mandanda u 17. minutu. Ostao je kratak posle centaršuta iz kornera, a loptu je u praznu mrežu zakucao Ngvabije. Reč je o štoperu rođenom 1998. godine.

Imao je Olimpik više od igre. Čak 18 udaraca ka golu današnjeg rivala, ali videlo se da je ekipa Rudija Garsije ubijena u pojam. Morao je Garsija da u drugom poluvremenu u igru ubaci Strotmana i Maksima Lopeza. Nije vredelo. Hrabri domaćin je stigao do još jednog gola.

I opet je slaba reakcija Mandande kumovala velikoj senzaciji. Istina posle duge lopte, pa potom i centaršuta sa leve strane, odbrana Marselja je bila suviše pasivna. Do lopte je stigao Mila i smestio je u mrežu.

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić je dobio poverenje Rudija Garsija od 84. minuta kada je zamenio Sansona, ali nije uspeo ništa da promeni na terenu. 

Mučio se i Monako u sudaru sa petoligašem, Kanetom An Rusilonom. Ipak, nije dozvolio iznenađenje kao Olimpik iz Marselja. Za prolaz u narednu rundu bio je dovoljan pogodak Sile u drugom minutu.  

Liga kup Francuske – treće kolo:

nedelja:

Andrezje – Olimpik Marselj 2:0 (1:0)
Kane Rusijon – Monako 0:1 (0:1)
Ren – Brest 2:2 (1:2)

17.15 Bordo – L’Avr
17.15 Longo – Vitr
17.15 Noisi-l-Grand – Ažaksjo
17.15 Olimpik Strazbur – Sent Etjen
17.15 Sent-Prive – Orilak
17.15 Tuluz – Nica
20.45 Pontivi – Pari Sen Žermen 

subota:

Bastija – Konkarno 2:2 (1:1) pobeda Bastije posle penala
Ik Kroa – Raon L’etap 2:0 (0:0)
Marignan – Klermon 1:1 (0:1) pobeda Marignana posle penala
Tur – Lezerbijer 1:2 (0:1)
Viri-Šatijon – Anžer 1:0 (0:0)
Amijen – Valensijen 1:0 (0:0)
Beržerak – Nior 2:1 (2:1)
L’Puj – Nansi 0:1 (0:1)
Lion Dušer – Nim 3:0 (1:0)
Orlean – Ajglon Lamentin 3:2 (1:1) posle produžetaka
Pontivjen – Gengan 2:4 (1:2)
Sanoa – Monpelije 1:0 (0:0)
Gravelin – Vijefranš 0:3 (0:0) posle produžetaka
Red Star – Kaen 0:1 (0:0)
Šiltighajm – Dižon 1:3 (0:0)
Set – Limonest 1:0 (0:0)
Sent Kventin – Mec 1:2 (0:1) posle produžetaka
Burž – Lion 0:2 (0:0) 

ponedeljak:

20.55 Lil – Sošo

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar