Сензација на Купу Азије: Јордан шокирао Аустралију!

Погодак Анаса Бани Јасена за прво изненађење у Емиратима.

Фудбал 06.01.2019 | 17:30
Сензација на Купу Азије: Јордан шокирао Аустралију!
Један играч у Кувајту, један на Кипру, један у Емиратима и један у Оману. Све остало из домаћих клубова. А и таква репрезентација Јордана успела је да направи прво велико, ма шта велико сензационално изненађење на Купу Азије. У првом мечу Групе Б нокаутиран је бранилац титуле азијског шампиона Аустралија – 1:0 за Јорданце.

Одлучујући тренутак збио се у 26. минуту када је Баха Абдулрахман кратко извео корнер до Мусе Ал Тамарија, овај је послао савршен центаршут на петерац, а тамо је Анас Бани Јасен у свом 111. наступу за Јордан био највиши и погодио за 1:0.

Није међутим тај један гол проблем. Деси се свакоме. Проблем је што су Аустралијанци – истина ослабљени неиграњем Арона Моја - у наставку били толико спори, толико безидејни, да је на тренутке било мучно гледати утакмицу у Ал Аину.

Истина, можда су и оштећени за пенал због једног играња руком Јорданаца у казненом простору, имали су Сокероси и стативу, али имао је вала и противник неколико веома добрих шанси да после корнера дотуче апсолутног фаворита у овом мечу. Тек у последњих десетак минута гледали смо Аустралију у пуном налету, а тада су Јорданци одговарали сталним ваљањем по земљи и симулирањем повреда, да би се у буквално последњим секундама истакао и голман Амер Шафи, који је 140. пут бранио мрежу репрезентације своје земље. Кад је одбранио та два ударца и кад је судија свирао крај... Требало је да видите ту радост на лицима Јорданаца.

Али како било, од шампиона се више очекује.

Поменимо још да је Милош Дегенек одиграо свих 90 минута за Аустралију, био је међу бољима, али слаба му је то утеха уз овакав резултат. Палестина и Сирија. Прилике да се Сокероси исправе. Не би смели себи да дозволе још један овакав кикс.


АФЦ КУП, ГРУПНА ФАЗА - 1. КОЛО

ГРУПА А

Субота
УАЕ - Бахреин 1:1 (0:0)

Недеља
14.30: Тајланд - Индија

ГРУПА Б

Недеља

Аустралија - Јордан 0:1 (0:1)
/Бани Јасен 26/

17.00: Сирија - Палестина 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар