Senzacija na Kupu Azije: Jordan šokirao Australiju!

Pogodak Anasa Bani Jasena za prvo iznenađenje u Emiratima.

Fudbal 06.01.2019 | 17:30
Senzacija na Kupu Azije: Jordan šokirao Australiju!
Jedan igrač u Kuvajtu, jedan na Kipru, jedan u Emiratima i jedan u Omanu. Sve ostalo iz domaćih klubova. A i takva reprezentacija Jordana uspela je da napravi prvo veliko, ma šta veliko senzacionalno iznenađenje na Kupu Azije. U prvom meču Grupe B nokautiran je branilac titule azijskog šampiona Australija – 1:0 za Jordance.

Odlučujući trenutak zbio se u 26. minutu kada je Baha Abdulrahman kratko izveo korner do Muse Al Tamarija, ovaj je poslao savršen centaršut na peterac, a tamo je Anas Bani Jasen u svom 111. nastupu za Jordan bio najviši i pogodio za 1:0.

Nije međutim taj jedan gol problem. Desi se svakome. Problem je što su Australijanci – istina oslabljeni neigranjem Arona Moja - u nastavku bili toliko spori, toliko bezidejni, da je na trenutke bilo mučno gledati utakmicu u Al Ainu.

Istina, možda su i oštećeni za penal zbog jednog igranja rukom Jordanaca u kaznenom prostoru, imali su Sokerosi i stativu, ali imao je vala i protivnik nekoliko veoma dobrih šansi da posle kornera dotuče apsolutnog favorita u ovom meču. Tek u poslednjih desetak minuta gledali smo Australiju u punom naletu, a tada su Jordanci odgovarali stalnim valjanjem po zemlji i simuliranjem povreda, da bi se u bukvalno poslednjim sekundama istakao i golman Amer Šafi, koji je 140. put branio mrežu reprezentacije svoje zemlje. Kad je odbranio ta dva udarca i kad je sudija svirao kraj... Trebalo je da vidite tu radost na licima Jordanaca.

Ali kako bilo, od šampiona se više očekuje.

Pomenimo još da je Miloš Degenek odigrao svih 90 minuta za Australiju, bio je među boljima, ali slaba mu je to uteha uz ovakav rezultat. Palestina i Sirija. Prilike da se Sokerosi isprave. Ne bi smeli sebi da dozvole još jedan ovakav kiks.


AFC KUP, GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA A

Subota
UAE - Bahrein 1:1 (0:0)

Nedelja
14.30: Tajland - Indija

GRUPA B

Nedelja

Australija - Jordan 0:1 (0:1)
/Bani Jasen 26/

17.00: Sirija - Palestina 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar