Арапи тврде: Пријовић сутра потписује за Ал Итихад!

ПАОК- у 10. 000. 000 евра! Чини се да је клуб из Солуна попустио пред нападима богатих Арапа. . .  Пријовић потписује за Ал Итихад и плату од 450. 000 евра! Репрезентативац Србије Александар Пријовић каријеру ће, по свему судећи, наставити у Саудијској Арабији.

Фудбал 06.01.2019 | 20:45
Арапи тврде: Пријовић сутра потписује за Ал Итихад!
Како преносе медији у Грчкој, Пријовић је на корак до трансфера у екипу Ал Итихада који је грчком шампиону спреман да плати обештећење од десет милиона евра.

И не само то, понуда је толико примамљива да би Пријовић имао плату од 450.000 евра месечно, а нуде му уговор на четири и по године током којих би зарадио, уз бонусе до 30 милиона евра.

Када се све сабере, јасно је због чега је тешко одбити такву понуду. 

Сјајни нападач је у почетку показао резервисаност према понуди из Саудијске Арабије, али све је извесније да ће се предомислити и пристати да потпише уговор који са клупе предводи бивши тренер Вест Хема, Славен Билић. 

Пријовић је у прошлој години био изузетно ефикасан. Постигао је за ПАОК 25 голова и лидер је екипе која је лидер у Суперлиги Грчке са 38 бодова, осам више од другопласираног Олимпијакоса. 

Ал Итихаду супотребна појачања, јер је у досадашњем делу првенства освојио само шест бодова и грчевито се бори за опстанак. Излишно је говорити колико би Пријовићеви голови значили за екипу.

Деловало је да Арапи узалуд „крече“ и да неће приволети ПАОК да прода Александра Пријовића. Тим пре што се ни снажном српском нападачу није ишло у Азију. Међутим данашња штампа у Саудијској Арабији тврди да ће најбољи стрелац солунског клуба ускоро појачати тим Славена Билића.

То „ускоро“ значи већ сутра. Према њиховим речима Пријовић ће већ сутра допутовати у Џеду и то преко Београда, а после завршних прегледа и медицинских тестова требало би да стави параф на „боговски“ уговор са Ал Итихадом.

Писали смо претходних дана да тим за који игра Александар Пешић нуди Пријовићу плату од 450.000 евра месечно. Такве услове ретко ко може да му понуди у Европи. Зов арапског новца није импресионирано Пријовића у првом тренутку. Међутим, тим из Арабије је појачао притисак на ПАОК. Солуњани ће на име обештећења добити 10 милиона евра... Поред Ал Итихада за Пријовића су били заинтертесовани Бордо и два клуба из Чемпионшипа. Ипак, финансијски нису могли да испрате ову понуду.

Пријовић је имао годину из снова у црно-белом дресу клуба из Солуна. У прошлој календарској години постигао је 25 голова. Наметнуо се као лидер тима који гази ка титули шампиона Грчке.

ПАОК је дуго одолевао понудама, али изгледа да су попустили пред налетима богатих Арапа.  Ал Итихаду су преко потребна појачања, јер је у досадашњем делу првенства освојио шест бодова. И налази се у зони испадања. Ни долазак Славена Билића није пренуо екипу.

Александар Пријовић

Датум рођења: 21.04.1990.
Место рођења: Сент Гален (Швајцарска)
Висина: 191 цм
Тежина: 88 кг
Клубови: Парма, Дерби, Јеовил, Нортемптон, Сион, Лозана, Тромсо, Ђургарден, Болуспор, Легија, ПАОК
Репрезентација: 12/2

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар