Arapi tvrde: Prijović sutra potpisuje za Al Itihad!

PAOK- u 10. 000. 000 evra! Čini se da je klub iz Soluna popustio pred napadima bogatih Arapa. . .  Prijović potpisuje za Al Itihad i platu od 450. 000 evra! Reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Fudbal 06.01.2019 | 20:45
Arapi tvrde: Prijović sutra potpisuje za Al Itihad!
Kako prenose mediji u Grčkoj, Prijović je na korak do transfera u ekipu Al Itihada koji je grčkom šampionu spreman da plati obeštećenje od deset miliona evra.

I ne samo to, ponuda je toliko primamljiva da bi Prijović imao platu od 450.000 evra mesečno, a nude mu ugovor na četiri i po godine tokom kojih bi zaradio, uz bonuse do 30 miliona evra.

Kada se sve sabere, jasno je zbog čega je teško odbiti takvu ponudu. 

Sjajni napadač je u početku pokazao rezervisanost prema ponudi iz Saudijske Arabije, ali sve je izvesnije da će se predomisliti i pristati da potpiše ugovor koji sa klupe predvodi bivši trener Vest Hema, Slaven Bilić. 

Prijović je u prošloj godini bio izuzetno efikasan. Postigao je za PAOK 25 golova i lider je ekipe koja je lider u Superligi Grčke sa 38 bodova, osam više od drugoplasiranog Olimpijakosa. 

Al Itihadu supotrebna pojačanja, jer je u dosadašnjem delu prvenstva osvojio samo šest bodova i grčevito se bori za opstanak. Izlišno je govoriti koliko bi Prijovićevi golovi značili za ekipu.

Delovalo je da Arapi uzalud „kreče“ i da neće privoleti PAOK da proda Aleksandra Prijovića. Tim pre što se ni snažnom srpskom napadaču nije išlo u Aziju. Međutim današnja štampa u Saudijskoj Arabiji tvrdi da će najbolji strelac solunskog kluba uskoro pojačati tim Slavena Bilića.

To „uskoro“ znači već sutra. Prema njihovim rečima Prijović će već sutra doputovati u Džedu i to preko Beograda, a posle završnih pregleda i medicinskih testova trebalo bi da stavi paraf na „bogovski“ ugovor sa Al Itihadom.

Pisali smo prethodnih dana da tim za koji igra Aleksandar Pešić nudi Prijoviću platu od 450.000 evra mesečno. Takve uslove retko ko može da mu ponudi u Evropi. Zov arapskog novca nije impresionirano Prijovića u prvom trenutku. Međutim, tim iz Arabije je pojačao pritisak na PAOK. Solunjani će na ime obeštećenja dobiti 10 miliona evra... Pored Al Itihada za Prijovića su bili zaintertesovani Bordo i dva kluba iz Čempionšipa. Ipak, finansijski nisu mogli da isprate ovu ponudu.

Prijović je imao godinu iz snova u crno-belom dresu kluba iz Soluna. U prošloj kalendarskoj godini postigao je 25 golova. Nametnuo se kao lider tima koji gazi ka tituli šampiona Grčke.

PAOK je dugo odolevao ponudama, ali izgleda da su popustili pred naletima bogatih Arapa.  Al Itihadu su preko potrebna pojačanja, jer je u dosadašnjem delu prvenstva osvojio šest bodova. I nalazi se u zoni ispadanja. Ni dolazak Slavena Bilića nije prenuo ekipu.

Aleksandar Prijović

Datum rođenja: 21.04.1990.
Mesto rođenja: Sent Galen (Švajcarska)
Visina: 191 cm
Težina: 88 kg
Klubovi: Parma, Derbi, Jeovil, Nortempton, Sion, Lozana, Tromso, Đurgarden, Boluspor, Legija, PAOK
Reprezentacija: 12/2

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar