Ван Гал: Кладим се да Ливерпул узима титулу!

Бивши менаџер Манчестер јунајтеда, Ајакса, Барселоне и Бајерна, Луј ван Гал, сматра да ће Ливерпул после 29 година прекинути пост и освојити Премијер лигу.

Фудбал 08.01.2019 | 10:00
Ван Гал: Кладим се да Ливерпул узима титулу!
Ван Гал, који је у мају 2016. смењен са позиције менаџера Манчестер јунајтеда и то по освајању ФА купа, сматра да су "редси" најјачи ове сезоне.

"Када бих свој новац стављао на један тим да ће узети лигу, то би био Ливерпул", рекао је Ван Гал. 

Холандски стручњак верује у изабранике Јиргена Клопа без обзира на то што мисли да Манчестер сити, који је добио дерби на "Етихаду" са 2:1, има квалитетније играче. 

"Ливерпулов тим је базиран на највишем квалитету када је реч о њиховим играчима. Чињеница је да Манчестер сити има боље играче. Истовремено, то је и слабост Гвардиолиног тима. Он своје тимове тренира само да играју нападачки. Увек. Када морају да се бране изгледају ужасно. Ливерпул има тим који је у стању боље да се брани", сматра Ван Гал. 

Ливерпул је показао до сада да има најчвршћу одбрану. Примили су свега десет голова на 21 утакмици, док су "грађани" капитулирали 17 пута. 

"Клоп је тренирао своје играче да буду максимално борбени, било да имају лопту у поседу или не. То је оно што недостаје Гвардиолином тиму", закључио је Ван Гал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар