Van Gal: Kladim se da Liverpul uzima titulu!

Bivši menadžer Mančester junajteda, Ajaksa, Barselone i Bajerna, Luj van Gal, smatra da će Liverpul posle 29 godina prekinuti post i osvojiti Premijer ligu.

Fudbal 08.01.2019 | 10:00
Van Gal: Kladim se da Liverpul uzima titulu!
Van Gal, koji je u maju 2016. smenjen sa pozicije menadžera Mančester junajteda i to po osvajanju FA kupa, smatra da su "redsi" najjači ove sezone.

"Kada bih svoj novac stavljao na jedan tim da će uzeti ligu, to bi bio Liverpul", rekao je Van Gal. 

Holandski stručnjak veruje u izabranike Jirgena Klopa bez obzira na to što misli da Mančester siti, koji je dobio derbi na "Etihadu" sa 2:1, ima kvalitetnije igrače. 

"Liverpulov tim je baziran na najvišem kvalitetu kada je reč o njihovim igračima. Činjenica je da Mančester siti ima bolje igrače. Istovremeno, to je i slabost Gvardiolinog tima. On svoje timove trenira samo da igraju napadački. Uvek. Kada moraju da se brane izgledaju užasno. Liverpul ima tim koji je u stanju bolje da se brani", smatra Van Gal. 

Liverpul je pokazao do sada da ima najčvršću odbranu. Primili su svega deset golova na 21 utakmici, dok su "građani" kapitulirali 17 puta. 

"Klop je trenirao svoje igrače da budu maksimalno borbeni, bilo da imaju loptu u posedu ili ne. To je ono što nedostaje Gvardiolinom timu", zaključio je Van Gal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar