Јокић: Моје закуцавање је поезија у покрету!

Никола Јокић. Име које се стално понавља у свету НБА ове сезоне. Српски кошаркаш не престаје да задивљује кошаркашки свет.

Кошарка 06.01.2019 | 16:30
Јокић: Моје закуцавање је поезија у покрету!
Момак из Сомбора је у ноћи између суботе и недеље поново блистао, поставио је рекорд сезоне по броју постугнутих поена, чак 39. Све то је било у победи над Шарлотом од 123:110.

Николи је буквално све успевало. Погађао је за два, за три, а посебно импресивно било је закуцавање пошто је пресекао једну лопту на својој половини, потом претрчао цео терен и ефектно закуцао.

Српски кошаркаш је по завршетку сусрета упоредио своје закуцавање са оним које је направио Тори Крег. 

"Моје закуцавање било је поезија у покрету! Мислим да је моје било боље од његовог. То што он може да скочи боље од мене не значи да боље закуцава од мене!", био је расположен Јокић по завршетку сусрета. 

Потом је опоручио да је увек спреман на овакве потезе. 

"Ако нисам уморан и ако сам стопостотно сигуран да ћу да закуцам, онда ћу закуцати. Два поена су два поена, како год да их постигнете".

И још нешто, Јокић је тих 39 поена уз 12 скокова, шест асистенција и три украдене лопте успео да постигне за мање од 34 минута, а једини којем је то раније успело је легендарни Мајкл Џордан! Дакле "џордановска" партија српског кошаркаша који бележи у просеку ове сезоне 18.2 поена, десет скокова, 7.6 асистенција и који има 49.7 одсто шута на 37 утакмица. 

Дворана у Денверу одзвањала је од скандирања Јокићу, "МВП, МВП". Одушевљен је био и тренер Мајкл Малоун. 

"Имао сам осећај да је Никола на овом мечу могао да постигне 50 поена. Промашио је приличан број тих шутева под кошем од одбитака. Агресивни Јокић на терену, који хвата све под обручима, разиграва, то је супер играч који даје тон целој екипи и нашој игри", задовољан је Малоун. 

За Јокића важи да је играч који воли да разиграва све око себе и упошљава саиграче, али сада је био шутерски расположен. 

"Имам утисак да никада више нисам шутирао него вечерас", рекао је Јокић који је ка противничком кошу упутио чак 29 шутева. 

Чини се да се то веома допало и тренеру Денвера. 

"За нас да бисмо били тим какав желимо да будемо, јако је важна Николина агресивност. Обожавам то што је шутирао 29 пута! Начин на који њега користимо у игри чини да су наши противници збуњени и просто не знају шта да очекују од њега", додао је Малоун.



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Куки

07.01.2019 07:47

Гласајте за Јокића НБА Алл-Стар 2019

ОДГОВОРИТЕ