Jokić: Moje zakucavanje je poezija u pokretu!

Nikola Jokić. Ime koje se stalno ponavlja u svetu NBA ove sezone. Srpski košarkaš ne prestaje da zadivljuje košarkaški svet.

Košarka 06.01.2019 | 16:30
Jokić: Moje zakucavanje je poezija u pokretu!
Momak iz Sombora je u noći između subote i nedelje ponovo blistao, postavio je rekord sezone po broju postugnutih poena, čak 39. Sve to je bilo u pobedi nad Šarlotom od 123:110.

Nikoli je bukvalno sve uspevalo. Pogađao je za dva, za tri, a posebno impresivno bilo je zakucavanje pošto je presekao jednu loptu na svojoj polovini, potom pretrčao ceo teren i efektno zakucao.

Srpski košarkaš je po završetku susreta uporedio svoje zakucavanje sa onim koje je napravio Tori Kreg. 

"Moje zakucavanje bilo je poezija u pokretu! Mislim da je moje bilo bolje od njegovog. To što on može da skoči bolje od mene ne znači da bolje zakucava od mene!", bio je raspoložen Jokić po završetku susreta. 

Potom je oporučio da je uvek spreman na ovakve poteze. 

"Ako nisam umoran i ako sam stopostotno siguran da ću da zakucam, onda ću zakucati. Dva poena su dva poena, kako god da ih postignete".

I još nešto, Jokić je tih 39 poena uz 12 skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte uspeo da postigne za manje od 34 minuta, a jedini kojem je to ranije uspelo je legendarni Majkl Džordan! Dakle "džordanovska" partija srpskog košarkaša koji beleži u proseku ove sezone 18.2 poena, deset skokova, 7.6 asistencija i koji ima 49.7 odsto šuta na 37 utakmica. 

Dvorana u Denveru odzvanjala je od skandiranja Jokiću, "MVP, MVP". Oduševljen je bio i trener Majkl Maloun. 

"Imao sam osećaj da je Nikola na ovom meču mogao da postigne 50 poena. Promašio je priličan broj tih šuteva pod košem od odbitaka. Agresivni Jokić na terenu, koji hvata sve pod obručima, razigrava, to je super igrač koji daje ton celoj ekipi i našoj igri", zadovoljan je Maloun. 

Za Jokića važi da je igrač koji voli da razigrava sve oko sebe i upošljava saigrače, ali sada je bio šuterski raspoložen. 

"Imam utisak da nikada više nisam šutirao nego večeras", rekao je Jokić koji je ka protivničkom košu uputio čak 29 šuteva. 

Čini se da se to veoma dopalo i treneru Denvera. 

"Za nas da bismo bili tim kakav želimo da budemo, jako je važna Nikolina agresivnost. Obožavam to što je šutirao 29 puta! Način na koji njega koristimo u igri čini da su naši protivnici zbunjeni i prosto ne znaju šta da očekuju od njega", dodao je Maloun.



Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kuki

07.01.2019 07:47

Glasajte za Jokića NBA All-Star 2019

ODGOVORITE