Кари доминирао, Богдан и Бјелица изгубили од шампиона!

Кошаркаши Сакраменто Кингса нису успели да пред својим навијачима савладају шампиона НБА, екипу Голден Стејта. Вориорси су славили са 127:123.  Торонто зауставио Милвоки, Јута боља од Пистонса.  Кошаркаши Милвокија, лидери источне конференције, после пет узастопних победа доживели су пораз. Од њих је била боља екипа Торонта, 123:116.  Решетање из даљине: Нико никад као Кингси и Вориорси.  Дуел Сакрамента и Голден Стејта остаће запамћен по томе што је на њему остварен рекордан број тројки - чак 41. Дончић повредио камермана, Нуркић уписао "дабл-дабл"!

Кошарка 06.01.2019 | 13:00
Кари доминирао, Богдан и Бјелица изгубили од шампиона!
Био је то одличан сусрет у којем се ништа није знало до последњег момента. Кингсима је недостајало мало за велику победу, али трио Кари - Дурент - Томпсон био је прејак.

Без Марвина Беглија и Имана Шамперта, Сакраменто није успео да стигне до тријумфа. Треба рећи и да је и Де Арон Фокс већи део прве четвртине преседео на клупи због повреде.

Српски тандем у редовима Сакрамента, Богдан Богдановић и Немања Бјелица одиграо је стандардно добру партију. 

Богдановић је за непуних 35 минута постигао 17 поена уз шест скокова, седам асистенција и три украдене лопте, док је Бјелица за скоро 33 минута игре постигао 12 поена уз девет скокова, три асистенције и две улрадене лопте. 

У редовима Кингса, најбољи су били Бади Хилд са 32 поена пет скокова и четири асистенције, те Џастин Џексон са 28 поена уз пет скокова.



Код Вориорса, Стеф Кари је био незадржив, постигао је 42 поена уз пет скокова и по две асистенције и украдене лопте, Кевин Дурент је постигао 29 поена уз пет скокова и девет асистенција, док је Клеј Томпсон забележио 20 поена.

Вориорси су "ухватили на спавању" Кингсе и прву четвртину добили са убедљивих 43:29, али су се Кингси опоравили у другој и отишли на полувреме са минусом од једног поена (69:70).

Успели су да добију и трећу четвртину, да затим воде на почетку последње четвртине, али финиш је припао Голден Стејту.

За Кингсе је постала права ноћна мора сачувати предност у финишу сусрета. Нису успели у томе против ЛА Лејкерса кад су имали 110:103 на 4:30 до краја, потом против Портланда (103:97 на 2:03 до краја) и сада против Голден Стејта.

Имали су 119:117 на 3:18 пре краја, али су посостали и све то догодило им се у року од недељу дана.

Занимљиво је и да је Бади Хилд, који је постигао 32 поена, у последњој четвртини шутирао само једном, и то на седам секунди пре краја, када је готово све било изгубљено.

"Ако ништа друго, барем је било занимљиво за публику. На крају су нас једноставно притисли и држали су предност, терајући нас да шутирамо из тешких позиција", поручио је тренер Кингса Дејв Јергер.



На том мечу остварен је рекорд по броју постигнутих тројки на једном мечу. Укупно је убачен 41 шут из даљине, од чега су Вориорси остварили 21.

Кингси су дали 20 тројки, што је клупски рекорд.

Богдан Богдановић и Немања Бјелица дали су допринос том подвигу.

Богдановић је постигао 17 поена (шут из игре 5/17, шут за три поена 3/8), а имао је и шест скокова и седам асистенција, уз три украдене и изгубљену лопту за 35 минута проведених на терену.

Бјелица је за 33 минута у игри дао 12 поена (шут из игре 5/9, шут за три поена 2/2), забележио је девет скокова, три асистенције, уз две украдене и изгубљену лопту.

Најефикаснији код Кингса били су Бади Хилд са 32 поена, од чега је постигао чак осам тројки из 13 покушаја, односно једну мању од рекордера у дресу Кингса Мајка Бибија и Омрија Каспија.

Код Вориорса диригентску палицу држао је Стеф Кари са 42 поена, од чега је постигао 10 тројки из 20 покушаја. Уписао је и пет скокова и две асистенције.

Сјајну подршку пружио му је Кевин Дурент са 29 погодака, пет ухваћених лопти и девет асистенција, као и Клеј Томпсон који је убацио 20 поена.

Голден Стејт са скором 26-14, налази се у врху табеле Западне конференције са Денвером (26-11) и Оклахомом (25-13), док је Сакраменто са остварених 19 победа и 20 пораза на 10. месту.

Торонто зауставио Милвоки, Јута боља од Пистонса. Кошаркаши Милвокија, лидери источне конференције, после пет узастопних победа доживели су пораз. Од њих је била боља екипа Торонта, 123:116.

Баксима није помогла ни изузетно добра партија Јаниса Адетокумба, који је постигао чак 43 поена уз 18 скокова, поражени су после шест узастопних победа пред својим навијачима.

Адетокумбо није имао претерано расположене "пратиоце". Малколм Брогдон је постигао 15, а Крис Мидлтон и Ерик Бледсо по 14 поена.

У редовима Торонта, чак петорица играча су имали двоцифрен учинак. Каваи Леонард је постигао 30 поена уз шест скокова и исто толико асистенција. Исти број поена постигао је и Паскал Сиакам, док је Серж Ибака био на прагу дабл-дабл учинка са 25 поена и девет скокова уз пет асистенција. Фред ван Флит је постигао 21 поен уз пест скокова и осам асистенција. 

Логично је што је Адетокумбо био разочаран по завршетку меча. 

"Имали смо једно време двоцифрену предност. Испустили смо је, онда смо се вратили у трећој четвртини. Нисмо играли довољно чврсто, није био добар проток лопте, нисмо се довољно ротирали у одбрани", рекао је Адетокумбо.



Јута је славила као гост у Детроиту, 110:105. Био је то четврти пораз детроита у последњих пет мечева и друга узастопна победа Џезера.

У победничком тиму Донован Мичел је постигао 16 поена уз по пет скокова и асистенција, док је Рики Рубио постигао 18 поена.

Код Пистонса, Блејк Грифин је имао дабл-дабл учинак од 34 поена и десет скокова уз пет асистенција, док је Андре Драмонд имао такође дабл-дабл са 15 поена и 18 скокова. Реџи Булок је постигао 19 поена.

НБА (субота на недељу):

Детроит - Јута 105:110
Филаделфија - Далас 106:100
Кливленд - Њу Орлеанс 98:133
Милвоки - Торонто 116:123
Сан Антонио - Мемфис 108:88
Портланд - Хјустон 110:101
Сакраменто - Голден Стејт 123:127

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар